Europa/lukning: L'oreal tager toppen i grønt Europa mens danske fedmeaktier tynger
22/4 17:53
Kosmetikkæmpen L'oreal vandt frem på børsen tirsdag, hvor markedet skulle absorbere positive nyheder fra regnskabet fremlagt i påsken.
Her rapporterede det franske selskab en stigning i det sammenlignelige salg, der var højere end ventet ifølge Bloomberg. Særligt det kinesiske marked var med til at trække op, og den melding har investorerne taget godt imod ved at sende aktien op med 6,2 pct.
Det gjorde aktien til den mest stigende i Stoxx 600-indekset, der samlet vandt 0,2 pct. efter en indledende rød start.
I bunden var bilproducenten Stellantis den mest faldende med et dyk på 7,6 pct., men det hang i høj grad sammen med et fragået udbytte på 0,68 euro per aktie.
Derfor skulle man se mod Danmark og medicinalselskaberne Novo Nordisk og Zealand Pharma for at finde dagens værste præstationer. Novo smed 7,4 pct., mens Zealand dykkede 6,6 pct. efter positivt konkurrentnyt til amerikanske Eli Lilly over påsken.
Det tyngede det samlede danske C25-indeks, som også var hårdere ramt end de øvrige indeks i Europa. Det hænger sammen med, at flere af de europæiske markeder holdt åbent torsdag, hvor der var påskelukket i Danmark.
C25-indekset tabte således 1,7 pct., mens det franske CAC 40-indeks hentede 0,5 pct., det tyske DAX steg 0,3 pct., og det britiske FTSE 100 vandt 0,7 pct.
TOLDKRIG KAN DÆMPE INFLATIONSPRES
Tirsdag landede også ord fra topfolk i Den Europæiske Centralbank i form af den finske centralbankchef Olli Rehn.
Han mener, at USA's toldkrig mod blandt andet EU kortvarigt kan dæmpe inflationspresset i eurozonen. På længere sigt ventes konsekvenserne af tolden at være "beskeden", siger centralbankchefen, der også er medlem af Styrelsesrådet i ECB, ifølge Bloomberg News.
Den kortsigtede effekt skyldes, at de stigende priser fra tolden vil betyde en dæmpet efterspørgsel.
- På kort sigt vil påvirkningerne på forbrugerprisvæksten i eurozonen være nedadgående, siger Olli Rehn.
- Tolden har en dobbeltsidig påvirkning på inflationen. I USA vil det få inflationen til at tiltage, men i eurozonen vil påvirkningen gå i to retninger: på den ene side er der prispres, på den anden vil en dæmpet efterspørgsel reducere inflationen, forklarer han videre.
.\\˙ MarketWire