Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

Trumps toldforskrækkelse har fortaget sig: S&P 500 tilbage til før 2. april

2/5 16:02

De amerikanske aktier har været på en rutsjetur af dimensioner i april, hvor deklarationer om told, tilbagetrukket told og forhandlinger om told har givet handlerne tyndslidte nerver.

Fredag har en overbevisende jobrapport fra USA cementeret en i forvejen positiv dag, hvor aktierne klarer sig i grønt for niende handelsdag i træk.

Med det er ravagen på aktiemarkedet siden 2. april gået i sig selv. Præcis en måned efter USA's "Liberation Day" stiger S&P 500-indekset med 1,1 pct. til 5664,29. Det er tæt på lukkeniveauet 2. april i 5670,97 forud for offentliggørelsen af USA's told mod omverdenen.

- Markederne har trukket på skuldrene af deres (USA's, red.) selvforårsagede toldsår, imens handlerne udskifter kaos med klarhed og indregner, at aftaler - selv smertefulde - slår politiske usikkerhed uden detaljer, siger Dave Mazza, der er topchef i Roundhill Financial, til Bloomberg News.

Fredag blev rapporten for det amerikanske jobmarked offentliggjort til begejstring for aktiemarkedet. Jobskabelsen på 177.000 i april viste sig noget større, end økonomerne havde regnet med, og samtidig aftog de gennemsnitlige timelønninger, mens arbejdsløsheden uændret lød på 4,2 pct.

- På den ene side gør et modstandsdygtigt arbejdsmarked det sværere at tale for en rentesænkning, men det betyder også, at afskedigelser ikke kommer så hurtigt som frygtet og giver klarhed om, at "worst case"-frygt kan forkastes, pointerer Dave Mazza.

USA's præsident, Donald Trump, offentliggjorde 2. april told mod størstedelen af verdens lande. Her blev EU-landene pålagt en told på 20 pct., mens en række mindre asiatiske lande blev mødt med store tocifrede toldsatser.

Kun for Kina blev toldsatserne beholdt, da verdens næststørste økonomi svarede igen med tilsvarende toldsatser. Slutresultatet mellem de to økonomier blev en told på 245 pct. på kinesiske varer og 125 pct. på amerikanske.

Senere blev de store toldsatser lagt på hylden til fordel for en told på 10 pct., mens forhandlinger pågår mellem USA og landets handelspartnere.

Sideløbende med toldsatserne mod verdens lande har USA også pålagt told på blandt andet stål og aluminium samt biler og biler. Sidstnævnte er sidenhen blevet taget til genovervejelse.

.\\˙ MarketWire