Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

NTG med nye toner: Topchef skifter fokus væk fra flere opkøb - men sulten er intakt

13/5 11:50

Opkøbssulten er intakt hos NTG, men store usikkerheder i verden kombineret med udfordringer for to store tyske opkøb betyder, at man for nu holder pause.

- Vi overvejer i øjeblikket alle elementer af opkøbsstrategien. At foretage M&A (opkøb og fusioner, red) er i enhver henseende forbundet med risici, og de risici har materialiseret sig i væsentlig videre udstrækning i Tyskland, end hvad der har været tilfældet tidligere, siger Mathias Jensen-Vinstrup, der er topchef for transportkoncernen og har været det i omkring et år.

- Sulten er der stadigvæk, men der er andre ting, der er væsentligt vigtigere i øjeblikket, lyder det videre.

I 2024 annoncerede den danske transportkoncern to store køb i Tyskland i form af Schmalz+Schön og ITC Logistics, et opkøb i Italien, samt et i Thailand og et i Danmark. Sidstnævnte, købet af DTK, blev lukket for nyligt og ventes at bidrage betydeligt til driften.

- Vi tror fortsat på M&A-rejsen, på vores kompetencer på det område og på de opkøb, vi har lavet i Tyskland. Lige nu er fokus helt og holdent dér, og når situationen så er stabiliseret i fremtiden, så vil vi lave flere opkøb, siger topchefen.

NEDJUSTERER EFTER TYSKE UDFORDRINGER

Tidligere på året lancerede han for første gang en strategi for selskabet, som stadig forfølges, men i sidste uge måtte han løfte sløret for et bump på vejen.

NTG har nedjusteret forventningerne til 2025, da toldkrig og opbremsninger i transportaktiviteten presser det danske selskab. Det skyldes først og fremmende en utilfredsstillende udvikling i Tyskland, men selskabet har også et væsentligt marked i USA, fortæller Mathias Jensen-Vinstrup.

Selskabet sigter nu efter et justeret driftsresultat, EBIT, på 560-630 mio. kr. i 2025. Det er nedjusteret fra tidligere 575-650 mio. kr.

- I en situation som den her, der er en passivitet ikke en luksus, vi kan tillade os. Så alle muligheder er på bordet, og vi har genbesøgt og udvidet vores integrationsplaner for de tyske selskaber, siger Mathias Jensen-Vinstrup.

FÆRRE MEDARBEJDERE OG LOKATIONER

Man skal derfor til at skrue op for de eksisterende planer og samtidig skrue på yderligere knapper.

- Så vi kommer til at kigge på alle komponenter og omkostningsbasen. Vi kommer til at kigge på mulighederne for at kombinere vores aktiviteter i videre udstrækning end hvad der var planerne oprindeligt, siger han.

Det indebærer blandt andet, at man skal kombinere flere kontorer, skille sig af med medarbejdere, lægge lagerfaciliteter sammen og integrere it hurtigere.

- Det er færre ansatte, færre lokationer, mindre investeringer i materiel. Man skal så også huske, at det materiel, vi har, er begrænset, fordi vi trods alt er drevet af en "asset light" forretningsmodel, siger topchefen og henviser til en model, hvor man bruger tredjeparts vognmænd til transporterne frem for at eje lastbilerne og ansætte chaufførerne selv.

Han afviser desuden at sætte tal på antallet af medarbejdere, der skal reduceres, men fortæller at alle dele af arbejdet er i gang og vil forløbe over de næste måneder og kvartaler.

Omvendt understreger han, at han overordnet set er fortrøstningsfuld – både i forhold til den underliggende forretning og de nye opkøb.

- Jeg synes så klart, at det er værd at slutte af på en ”high note”. Vi har leveret en underliggende rigtig stærk performance i forretningen på tværs i divisionerne, og også med lukningen af vores køb af DTK.

I årets første tre måneder voksede omsætningen 24,9 pct. til 2,7 mia. kr., hvor det meste af væksten var drevet af opkøbene af Schmalz+Schön og ITC Logistic. Den organiske vækst blev på 4,9 pct. drevet af højere fragtrater og vundne markedsandele.

Aktien falder tirsdag 2,9 pct. til 249 kr.

.\\˙ MarketWire