Bavarians finansdirektør om vaccineanbefaling i USA: En milepæl for os
16/5 17:19
Der er tale et fint rygstød for Bavarian Nordic, at USA's sundhedsminister, Robert F. Kennedy Jr., nu har godkendt nye anbefalinger, der tilføjer Bavarians vaccine til de foretrukne behandlinger mod febersygdommen Chikungunya.
Det er meldingen fra Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel, efter at sundhedsministeriet, HHS, har gennemført ændringerne.
- Meddelelsen fra HHS om at godkende ACIP’s anbefalinger til brugen af vores chikungunya-vaccine er en vigtig milepæl forhold til at udbredelsen af Vimkunya i USA, siger Henrik Juuel i en skriftlig kommentar til MarketWire.
Ifølge branchemediet Endpoints News er det Center for Disease Control and Prevention - en styrelse under det amerikanske sundhedsministerium - der nu anbefaler at bruge Bavarians vaccine Vimkunya til personer på 12 år og derover.
Anbefalingen gælder personer, som rejser til et land med et kendt virusudbrud. Desuden anbefales vaccinen til laboratoriearbejdere med potentiel eksponering mod virusset.
En konkurrerende vaccine fra franske Valneva er også blandt de anbefalede muligheder, men til personer over 18 år, som rejser til et land med udbrud.
Anbefalingerne træder normalt i kraft, når de er godkendt af direktøren for Center for Disease Control. Men styrelsen står uden direktør, og det har derfor været sundhedsminister Kennedy jr., der er stemplet som vaccineskeptiker, som har skullet godkende anbefalingerne.
- Det understreger fortsat anerkendelse af behovet for vacciner fra de amerikanske myndigheder og det voksende behov for forebyggelse af sygdommen, globalt set. Med lanceringen i USA og nu også i Europa, er Bavarian Nordic stærkt positioneret til at adressere det voksende marked, siger Henrik Jueel.
KONKURRENT LØB IND I PROBLEMER
Tidligere i maj løb konkurrenten Valnevas chikungunya-vaccine Ixchiq ind i problemer, da den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, anbefalede en pause i brugen af vaccinen til personer over 60 år.
Det fremgår af en meddelelse fra FDA dateret den 9. maj.
Årsagen er, at der på verdensplan har været rapporteret 17 alvorlige bivirkninger, heraf to dødsfald, hos personer 62-89 år, som har fået vaccinen efter den er godkendt.
Også i Europa er Valnevas vaccine løbet ind i problemer. Her har den europæiske bivirkningskomite, PRAC, under de europæiske sundhedsmyndigheder, for nyligt frarådet at gøre brug af franske Valnevas chikungunya-vaccine til personer på 65 år eller ældre.
Chikungunyavirus er myggebåren og giver blandt anledning til feber og ofte alvorlige ledsmerter.
.\\˙ MarketWire