Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas og Ørsted kan se frem til nyt om store britiske ambitioner

6/10 11:23

Den britiske premierminister, Boris Johnson, vil tirsdag præsentere en massiv plan inden for udvikling af havvindenergi, som i 2030 skal kunne levere strøm svarende til alle britiske hjem og desuden skabe en massiv jobvækst.

Det vil ske under en tale i forbindelse med en konference i det konservative regeringsparti tirsdag, skriver The Guardian.

Han vil ifølge avisen sige, at regeringen vil investere i en ren energifremtid til skabelse af "hundredtusindvis, hvis ikke millioner af job" i det næste årti.

- Vi tror, at havvindenergi om ti års tid vil kunne forsyne alle hjem i landet med vores mål som øges fra 30 gigawatt til 40 gigawatt (i installeret havvindenergikapacitet, red), vil han sige i talen ifølge The Guardians oplysninger.

Løftet skal ses som et første skridt i en tipunktsplan under navnet "Build Back Greener", som premierministeren vil lancere senere på året og inkludere nye mål og investeringer i industrier, innovation og infrastruktur.

Det britiske havmøllemarked er vigtigt for danske virksomheder, herunder ikke mindst for havmølleproducenten MHI Vestas og verdens største udvikler af havvindenergi, Ørsted.

/ritzau/FINANS