Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/Jyske Bank: Sandvik overrasker positivt i mining

16/10 13:26

Den svenske FLSmidth-mineudstyrskonkurrent Sandvik har overrasket positivt med udviklingen i mineudstyrsdivisionen Mining & Rock Technology.

Det vurderer Jyske Bank i en analyse af Sandvik.

Mining & Rock Technologys ordreindgang er steget organisk med 2 pct. til 10,13 mia. svenske kr. i tredje kvartal, hvilket ifølge Jyske Bank er en positiv overraskelse.

- Det vidner om et kraftig bedring i Mining, drevet af høje metalpriser og en tilbagevenden til mere normale produktionsniveauer, skriver Jyske Bank.

Sandvik er ifølge Jyske Bank dog negativt påvirket af restriktioner i forbindelse med covid-19, der har besværliggjort adgangen til minerne, hvorfor serviceordrerne faldt med 9 pct.

- Det ser vi dog som en midlertidig effekt, og vi er positivt overrasket over den stærke ordreindgang på mineudstyr, skriver Jyske Bank, der pointerer, at stigningen var på 20 pct.

FLSmidth-aktien ligger med en stigning på 2,2 pct. i 177,05 kr., mens Sandvik-aktien taber 3,1 pct. til 166,10 kr., idet aktien blandt andet er trukket ned af en svagere end ventet udvikling i Machining Solutions-divisionen.

/ritzau/FINANS