Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/JPMorgan: Overrasket over kursreaktion efter opkøb

2/11 15:31

Vestas’ opkøb af MHI's ejerandel i joint venturet MHI Vestas Offshore Wind har til finanshuset JPMorgans overraskelse tilføjet 2 mia. euro eller knap 15 mia. kr. i markedsværdi.

Det skriver Dow Jones Newswires.

Vestas annoncerede torsdag morgen opkøbet af MHI’s halvdel i MHI Vestas Offshore Wind for 709 mio. euro, hvor det pointeres, at Vestas’ betaling er mindre end halvdelen af markedets vurdering af hele joint venturet, der ifølge JPMorgan lå på 1,25-2,50 mia. euro.

Finanshuset, der har den negativt anbefaling ”undervægt” af Vestas-aktien, siger, at det rejser spørgsmål om kvaliteten af forretningen og om MHI’s beslutning om at sælge sin andel.

- Samlet set ser vi aftalen som et beskedent plus for Vestas, idet konsolideringen af offshoreaktiviteterne vil hjælpe med at kompensere for faldet i landvind efter 2021, skriver JPMorgan.

Markedet indpriser ifølge JPMorgan kun potentialet på mellemlang sigt uden at indregne de risici, der kommer med fuld kontrol over joint venturet.

Vestas-aktien steg torsdag med 7,6 pct., men faldt 0,4 pct. fredag, og mandag fortsætter nedturen med et fald på 1,9 pct. til 1070 kr.

/ritzau/FINANS