Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/CEO: Vi har nye vækstmotorer i det kommende år

11/11 10:27

I det kommende regnskabsår vil det primært være medicokoncernen Ambus forretning for endoskopi, der er kikkertundersøgelser, som skal sikre, at det danske selskab når sine vækstmål.

Ifølge administrerende direktør Juan Jose Gonzalez skal nye vækstmotorer bidrage.

- Når du ser på vores portefølje af endoskoper til engangsbrug, har vi stærkt momentum i vores pulmonal-forretning (undersøgelse af luftvej, red), som vi ved, vil bidrage til væksten, men vi ser også nye vækstmotorer.

- Vores indgang på markedet for urologi og gastroenterologi (GI) vil være en vigtig vækstdriver. Duodenoskoper til engangsbrug vil også være en af de vigtigste markeder og vil være en meget vigtig vækstmotor for selskabet i år, siger han til Ritzau Finans.

Derudover vil ENT-endoskoper til øre, næse og hals også bidrage positivt.

For regnskabsåret 2020/2021 ser Ambu en organisk vækst på mellem 17 og 20 pct., mens den organiske vækst til sammenligning var på 26 pct. i 2019/2020.

Inden for endoskopiforretningen, der samlet går under navnet "Visualization", ser Ambu høje tocifrede vækstrater, og lanceringen af tre nye produkter i regnskabsåret 2019/2020 vil bidrage til væksten i det kommende regnskabsår.

I løbet af regnskabsåret 2019/2020 lancerede Ambu Ascope Duodeno, som er et engangsendoskop til undersøgelser i blandt andet bugspytkirtlen, Ascope Cysto til undersøgelser i blæren og urinrøret, og Aview Advance, der er en genanvendelig monitor til Ascope-engangsendoskoperne primært inden for Ambus pulmonalforretning, urologi og øre, næse hals.

Samlet set venter Ambu, at der i det kommende regnskabsår vil blive solgt mellem 1,3 og 1,4 mio. endoskoper, som vil være højere end de knap 1,1 mio. endoskoper, der blev solgt i regnskabsåret 2020/2021.

Ambu-aktien falder 3,3 pct. til 193,45 kr. onsdag formiddag.

/ritzau/FINANS