Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordic Shipholding nedskriver og nedjusterer

20/11 12:12

Nordic Shipholding nedskriver værdierne af sine skibe og justerer på den baggrund forventningerne til 2020.

Samlet løber nedskrivningerne op i 8,7 mio. dollar, som vil blive inkluderet i årsresultatet for 2020.

Nedskrivningerne hænger sammen med en markant svækkelse af produkttankskibsmarkedet ved indgangen til andet halvår 2020.

- Dette påvirkede ikke blot skibenes indtjening; men i endnu højere grad, som følge af lageropbygning, faldende efterspørgsel og den fortsatte usikkerhed i relation til covid-19 pandemien, medførte det et markant svækket second hand marked med faldende værdier for alle tankskibs segmenter inklusive produkttankere, skriver Nordic Shipholding.

Rederiet har i øjeblikket fem skibe kommercielt beskæftiget på pool-basis, inklusive et skib, der i øjeblikket er øremærket til salg.

Med forbehold for uforudsete omstændigheder, ser Nordic Shipholding nu en TCE-omsætning for 2020 i niveauet 27-29 mio. dollar, hvilket er en nedjustering fra tidligere 28-31 mio. dollar.

Forventningerne til driftsresultatet, EBITDA, nedjusteres til intervallet 13-15 mio. dollar fra 14-17 mio. dollar, og resultatet før skat ventes nu at blive et minus på 5-7 mio. dollar inklusive nedskrivninger på 10,7 mio. dollar.

Tidligere var der ventet et overskud før skat på 2,5-5,5 mio. dollar.

/ritzau/FINANS