Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pfizer vil søge om nødgodkendelse til coronavaccine i USA - NY

20/11 13:08

Amerikanske Pfizer og medicinalselskabets tyske partner Biontech vil ansøge om en såkaldt nødgodkendelse til selskabernes covid-19-vaccine hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA i løbet af fredag.

Ansøgningen sker med henblik på at kunne tage vaccinen i brug allerede i midten af december i USA blandt personer, der er i højrisikozonen.

Det skriver selskaberne i en meddelelse.

- Indsendelsen af en ansøgning i USA markerer en kritisk milepæl i vores arbejde mod at levere en covid-19-vaccine, og vi har nu et mere komplet billede af både effektiviteten og sikkerhedsprofilen for vores vaccine, som giver os tillid til dens potentiale, siger Dr. Albert Bourla, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Pfizer, i en meddelelse.

Pfizer og Biontech er allerede begyndt at indsende løbende ansøgninger hos en række sundhedsmyndigheder verden over, herunder blandt andet de europæiske og britiske, og venter at kunne indsende flere ansøgninger til andre sundhedsmyndigheder i de kommende dage.

Selskaberne vil være klar til at distribuere vaccinekandidaten i løbet af timer, efter de har fået en godkendelse, skriver de i meddelelsen.

I sidste uge kunne Pfizer og Biontech præsentere data, der viste 90 pct. effektivitet i selskabernes bud på en coronavaccine, og onsdag viste tests så, at effektiviteten var helt oppe på 95 pct.

De to selskaber kunne meddele, at vaccinen beskyttede mennesker i alle aldre og etniske grupper, hvilket er sket uden væsentlige sikkerhedsproblemer, i undersøgelsen, der omfatter tæt ved 44.000 deltagere.

Onsdag aften sagde Biontech-topchef Ugur Sahin ifølge Reuters, at de amerikanske sundhedsmyndigheder potentielt kunne godkende deres covid-19-vaccine allerede i midten af december, hvis alt flaskede sig.

Derudover vurderede han, at der i EU kan blive tildelt en betinget godkendelse i anden halvdel af december.

/ritzau/FINANS