Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank: Proaktivt Opec+ vil sikre højere oliepriser i 2021

4/12 12:22

Torsdagens aftale mellem Organisationen af Olieproducerende Lande, Opec, og dens allierede - der også går under navnet Opec+ - vil sikre olieunderskud og højere priser næste år.

Sådan lyder vurderingen fra Jyske Banks valuta-, rente- og oliestrateg, Jan Bylov.

- Det er vores vurdering, at verdens oliebalance vil være i underskud gennem 2021, så olielagrene normaliserer, olieprisen stiger og terminskurven returnerer til backwardation (invers), skriver han i en kommentar fredag.

Opec og Rusland blev torsdag enige om en gradvis lettelse af de nuværende produktionsrestriktioner - som lyder på 7,7 mio. tønder olie per dag - til januar med 500.000 tønder per dag, skrev Reuters.

Parterne har været nødsaget til at indgå et kompromis, men er blevet enige om en fortsat begrænsning af den globale olieproduktion grundet coronavirussets greb om olieefterspørgslen.

Ifølge Reuters vil ministrene i Opec+ mødes på månedsbasis, for at gennemgå betingelserne - dog vil der ikke være tale om en større månedlig produktionsforhøjelse end 500.000 tønder per dag.

- Det er Jyske Banks vurdering, at Opec+ netop har vist, at alliancen kan praktisere den proaktivitet, som er blevet et nyt mantra under covid-19-pandemien. Mødet og beslutningerne trak ud, og der er blevet indgået kompromiser som altid blandt mange lande, skriver Jan Bylov.

- Fakta er, at Saudi Arabien og Rusland i forening atter har ledet Opec+ til en "korrekt" beslutning for at normalisere verdens oliemarked.

Fredag eftermiddag koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 49,39 dollar mod 48,45 torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,30 dollar mod 45,34 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS