Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/CEO: Hilser konkurrence på milliardmarked velkommen

9/12 17:25

Jo flere konkurrenter, der melder sig på banen for endoskoper til engangsbrug, jo mere sikre er medicokæmpen Ambu på, at der rent faktisk bliver skabt det milliardmarked, som Ambu forudser.

Sådan lyder det fra topchef Juan Jose Gonzalez i kølvandet af selskabets årlige generalforsamling.

- Vi bruger meget tid på at se på konkurrencen. Der er nogle spillere, som allerede har annonceret, at de går ind på markedet for engangsendoskopi. Men vi mener også, at nogle af de andre spillere også vil gå ind i markedet, siger han til Ritzau Finans.

- I dag er der ikke en delt konkurrence. Jo flere konkurrenter, der er jo, jo mere sikre er vi på, at markedet vil blive skabt, og det vigtigste er, at Ambu tager den ledende markedsandel i det her marked, og det er derfor vi investerer så meget blandt andet i vores kommercielle organisation og innovation.

Ambu har det seneste år tredoblet størrelsen på sin kommercielle organisation i USA, efter at koncernen sidste år besluttede at skrue gevaldigt op for salgs- og distributionsstyrken i USA og skrottede samarbejdet med den amerikanske distributør Tri-anim.

Tri-anim stod tidligere for 40 pct. af den amerikanske omsætning fra salget af Ascope-produkterne, som bruges til kikkertundersøgelser i luftvejene.

Ambu ville i stedet selv stå for salget af produkterne i USA og har derfor investeret i at udvide og styrke den direkte salgsstyrke.

Topchefen venter, at markedet for engangsendoskopi vil vokse fra omkring 0,5 mia. dollar i 2020 til over 2,5 mia. dollar i 2024.

På onsdagens generalforsamling blev der spurgt til Ambus mere aggressive vækststrategi, og hvad ledelsen ser som de største risici.

Her svarede Juan Jose Gonzalez, at markedet for engangsendoskopi lige er ved at blive skabt, og at det er svært at vide, hvad evnen til at penetrere markedet vil være, samt hvilken teknologi, der vil være nødvendig for at drive den penetrering og inden for hvilke segmenter, selskabet vil se mere eller mindre konkurrence.

De to største rivaler er indtil videre Boston Scientific og Olympus.

Boston Scientific konkurrerer på markedet for engangsendoskopi inden for urologi og gastroenterologi, der omfatter kikkertundersøgelser via spiserøret af eksempelvis galdeblære og bugspytkirtel.

Det amerikanske selskab har, ifølge Juan Jose Gonzales et produkt, der er markant dyrere end Ambus.

- Selv hvis de reducerer prisen, vil det være svært for dem at nå til vores niveau. Vi har en højere volumen og lavere produktionsomkostninger, så de kan ikke nå vores niveau. Men vi konkurrerer ikke på pris. Vi konkurrerer på innovation, siger han.

/ritzau/FINANS