Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted indgår stor aftale med Amazon om køb af el - NY

10/12 12:29

Ørsted har indgået en tiårig aftale med Amazon om køb af el.

Aftalen indebærer, at Amazon aftager produktionen fra 250 MW af den samlede kapacitet fra Ørsteds planlagte havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3 på 900 MW i Tyskland.

Det skriver Ørsted i en meddelelse.

Ifølge meddelelsen er aftalen den største inden for havvind i Europa nogensinde, og vil hjælpe Amazon med at nå sit mål om at være CO2-neutral inden 2040.

- Denne aftale vidner om, at Ørsted er godt rustet til at hjælpe virksomheder med grønne ambitioner med at handle på den globale klimaudfordring. CPPA'en (elkøbsaftalen, red.) med Amazon om Borkum Riffgrund 3 vil føre dette banebrydende projekt, der ikke får statsstøtte, et skridt nærmere sin realisering, hvor det vil levere store mængder grøn strøm til Tysklands grønne omstilling, siger Rasmus Errboe, der er senior vice president og regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted Offshore samt ansvarlig for denne type af aftaler, i meddelelsen.

Ørsted venter, at den tyske havmøllepark får en samlet kapacitet på 900 MW og bliver sat i drift i 2025.

Den bliver opført og drevet uden statsstøtte, og det er blandt andet muligt på grund af aftaler som den med Amazon, der kan være med til at stabilisere omsætningen.

Det er den anden aftale om salg af el, som Ørsted indgår med Amazon.

I 2016 indgik de to selskaber en aftale om den 253 MW store Amazon Onshore Wind Farm Texas i den amerikanske delstat Texas.

Ørsted har i løbet af de seneste 12 måneder indgået aftaler om salg el for en samlet kapacitet på 1301 MW på tværs af sin globale havvindportefølje.

Aftalen har ingen indflydelse på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til hverken resultatet eller investeringsniveauet for 2020.

Ørsted-aktien stiger 3,5 pct. til 1093 kr. torsdag ved middagstid.

/ritzau/FINANS