Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla/Formuepleje: Kan skabe uro i S&P 500-indekset

18/12 15:04

Når det amerikanske aktiemarked åbner mandag, er det med en ny højt profileret virksomhed i det store brede S&P 500-indeks.

Her bliver Tesla-aktien nemlig en fast del af indekset, som har eksisteret siden 1957 og rummer 500 store amerikanske virksomheder.

Ifølge kapitalforvalteren Formuepleje bør investorer ikke undervurdere, hvor stor betydning selskabets introduktion i indekset kan få fremadrettet.

- Det øger risikoen for et mere volatilt S&P 500-indeks end hidtil, hvis Tesla-historikken tages i betragtning, skriver Formuepleje i en kommentar.

Ifølge Formuepleje er der 11.000 mia. dollars, som følger indekset, hvoraf halvdelen af midlerne passivt følger indeksets op- og nedture.

- Det betyder, at knap 6000 milliarder dollars fremover blindt skal løbe efter Tesla-aktien, skriver Formuepleje.

Kigger du på historikken, er det ofte sådan, at en optagelse i S&P 500-indekset har en positiv effekt i de tolv måneder frem til optagelsen, mens det har en negativ effekt 12 måneder efter, at selskabet er blevet indlemmet i indekset.

Formuepleje har heller ikke de store forhåbninger til, hvordan selskabet vil klare sig fremadrettet.

- Tesla-aktien er efter Formueplejes vurdering et yndet spekulationsobjekt, især blandt private. Den gennemsnitlige holdeperiode i aktien er under 10 dage, og det indikerer enorm grad af spekulation.

Tesla har en markedsværdi på 620 mia. dollar. En markedsværdi, som i høj grad er bygget op om forventninger til fremtidig indtjening og en virkelig lys fremtid, vurderer Formuepleje.

Selskabets værdi er steget med mere end 650 pct. i løbet af 2020. Stigningen er sket på baggrund af en indtjening de sidste 12 måneder på 550 mio. dollars.

- Til sammenligning er Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway 525 milliarder dollars værd med en indtjening over de seneste 12 måneder på over 35 milliarder dollars, skriver Formuepleje.

Det er den manglende sammenhæng mellem kursstigninger og indtjening, som gør, at Formuepleje har fravalgt Tesla i sin globale aktieportefølje.

- Undertiden fremføres argumentet om, at Tesla er mere end en bilaktie, men også en techaktie. Selv hvis man tager det argument til indtægt, er prissætningen ude af trit med fundamentalerne, lyder det videre.

Kommer der dårlige nyheder for Tesla-aktien, kan det hurtigt gå ned af bakke, fremhæver formueforvalteren.

/ritzau/FINANS