Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Blandet åbning - fokus på Vestas, Nilfisk, og Chr. H

14/1 08:34

Der er er udsigt til en blandet start, når det danske aktiemarked åbner torsdag morgen. Med tyske futures i et lille plus er der dog mulighed for en lille stigning. Onsdag endte C25-indekset i et beskedent plus på 0,4 pct. efter fald det meste af dagen.

De tre ledende amerikanske indeksfutures ligger torsdag morgen mellem fald på 0,05 pct. og en stigning på 0,3 pct., mens den tyske DAX-future ligger omkring 0,2 pct. højere.

Onsdag blev aktierne i USA holdt oppe af håb om yderligere stimuli, samtidig med at fortsat lav inflation i december dæmpede frygten for tidlige renteforhøjelser.

Derudover havde investorerne opmærksomheden rettet mod Washington, hvor et flertal i Repræsentanternes Hus - herunder flere republikanere - har stemt for at indlede en rigsretssag mod præsidenten, Donald Trump, for at have opildnet til oprør i forbindelse med uro ved Kongressen i sidste uge.

Torsdag vil fokus fra USA også være rettet mod meldinger fra den kommende præsident, Joe Biden, der ventes at skitsere sine planer for en ny runde massive finanspolitiske stimuli.

Der er kommet regnskab fra Chr. Hansen, en opjustering fra Nilfisk og en meddelelse fra Vestas om reduktion på 220 medarbejdere.

CHR. HANSEN TAL EN SPIDS UNDER DET VENTEDE

Chr. Hansen kom en snert dårligere end ventet igennem første kvartal af det skæve regnskabsår 2020/21 målt på top- og bundlinjen.

Omsætningen i kvartalet landede på 243,5 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 61,4 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

- Vores første kvartal var ganske stærkt med god performance på tværs af vores forretning, især inden for Health & Nutrition. Vi var i stand til at vinde nye forretninger, lancere nye produkter i fødevarekulturer og enzymer og få fremgang i salget på nøglemarkeder som eksempelvis ost - alt sammen på trods af vanskelighederne med covid-19, siger Mauricio Graber.

Her var på forhånd ventet en omsætning på 257 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 62,4 mio. kr. ifølge konsensusestimater indsamlet af Chr. Hansen.

I samme periode året før var omsætningen på 272,4 mio. euro, og der var et overskud på driften på 70,1 mio. euro.

Chr. Hansen lukkede onsdag 1 pct. lavere i 605,20 kr.

NILFISK OPJUSTERER

Nilfisk opjusterer sine forventninger for 2020 efter en bedre end ventet afslutning på året. Baseret på foreløbige, ikke reviderede tal venter Nilfisk nu den organiske vækst for den samlede forretning at være omkring minus 11,5 pct. og EBITDA margin før særlige poster at være omkring 12,0 pct.

Selskabet justerede senest 24. november sine forventninger og så en organisk vækst i toppen af det angivne spænd på minus 12 pct. til minus 14 pct. og en EBITDA margin før særlige poster i toppen af det angivne spænd på 10,5 pct. til 11,5 pct.

Nilfisk aktien lukkede onsdag i 137,40 kr. efter et fald på 0,6 pct.

VESTAS FYRER

Vestas sænkes til "hold" fra "sælg" af Jyske Bank. Kursmålet løftes samtidige til 1250 kr. fra 1150 kr. Det sker "ovenpå den seneste tids kraftige kursstigning, hvor aktien er oppe med over 20 pct. siden slutningen af november – vel og mærke uden at indtjeningsforventningerne er fulgt med op", påpeger banken.

Vestas oplyste torsdag morgen, at selskabet vil skære 220 stillinger i Danmark og Storbritannien.

Størstedelen af afskedigelserne vil ske i Danmark, fremgår det. Nedskæringerne kommer som følge af integrationen af MHI Vestas Offshore Wind.

Vestas-aktien lukkede onsdag med en stigning på 2,4 pct. i 1459 kr.

MÆRSK FÅR BANKET KURSMÅL OP

Mærsk, der faldt 0,4 pct. til 14.835 kr. har fået løftet kursmålet af Deutsche Bank til 20.000 kr. fra 15.500 kr., mens anbefalingen fastholdes til "køb".

Det er det højeste kursmål blandt alle de analytikere, der dækker Mærsk ifølge Bloombergs opgørelse.

KURSMÅLSLØFT TIL TRYG OG DFDS

Tryg, der steg 0,2 pct. til 197 kr., har fået sænket sin aktieanbefaling til "hold" fra "køb" hos SEB, der samtidig har justeret kursmålet en kende op til 201 kr. fra 197 kr.

DFDS faldt 0,9 pct. til 272,80 kr., men har fået hævet kursmålet af RBC Capital Markets til 300 kr. fra 280 kr., mens anbefalingen fastholdes til "outperform".

Rederiet meddelte onsdag efter dansk børslukketid, at det nu venter et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 2,73 mia. kr. mod tidligere 2,5-2,7 mia. kr.

/ritzau/FINANS