Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norwegian: Vil hente 4-5 mia. norske kr. i frisk kapital

14/1 08:55

Norwegians bestyrelse er klar med selskabets nye forretningsplan, som skal gøre det muligt at opbygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt flyselskab.

Den nye plan indebærer blandt andet, at Norwegian vil reducere sin gæld til cirka 20 mia. norske kr. (ca. 14,5 mia. kr.) og hente 4-5 mia. norske kr. i frisk kapital, skriver selskabet torsdag.

Det skal ske gennem en kombination af en emission med fortrin til eksisterende aktionærer, en rettet emission til nye aktionærer og andre former for egenkapital.

- Det er en robust forretningsplan, som vil give Norwegian en ny start. Ved at fokusere på vores kortdistancenetværk er målet at tiltrække investorer, servicere vores kunder og ikke mindst bidrage til at sikre arbejdspladser, sund konkurrence og understøtte turismebranchen i Norge, de nordiske lande og Europa, siger Jacob Schram, koncernchef i Norwegian, i meddelelsen.

Med en coronapandemi, der har skabt stor usikkerhed om fremtidens efterspørgsel, mener Norwegian ikke, at selskabets langdistanceoperation er levedygtig længere og har derfor besluttet at afvikle den.

Den nye forretningsplan sig baserer sig i stedet på en mere enkel selskabsstruktur, et fokus på den nordiske kerneforretning og et europæisk rutenetværk uden langdistancer.

Bestyrelserne i datterselskaberne i Italien, Frankrig, Storbritannien og USA, der primært har ansatte knyttet til langdistance, har derfor kontaktet insolvensbehandlere, fremgår det af meddelelsen.

Norwegian vil fortsat vurdere profitable markedsmuligheder fremover i takt med, at de negative virkninger af pandemien aftager, skriver selskabet.

- Vi venter ikke, at efterspørgslen på langdistanceflyvninger vil genoprettes foreløbigt, og vores fokus er derfor at udvikle vores kortdistancenetværk, når vi kommer ud af reorganisationsprocessen. Beslutningen påvirker desværre mange af vores medarbejdere, og på den måde er det en tung beslutning at træffe. Jeg vil gerne rette en stor tak til alle de berørte kolleger for deres store engagement og mangeårige indsats i Norwegian, siger Jacob Schram.

Omkring 50 fly vil være i drift på de nordiske og europæiske markeder i 2021 og i 2022 skal det gradvist øges til omkring 70 fly.

På en generalforsamling i december stemte luftfartsselskabets aktionærer alle de forslag igennem, som bestyrelsen havde stillet i et forsøg på at redde det hårdt pressede selskab.

Det var blandt andet et omvendt aktiesplit, hvor 100 aktier blev til én ny aktie. Derudover fik Norwegian mulighed for at konvertere gæld og hente op til 4 mia. norske kroner enten via en emission eller såkaldte hybridprodukter.

Norwegian er blandt de flyselskaber, der har været hårdt ramt af coronakrisen. Senest viste selskabets passagertal, at Norwegian i december fløj med 94 pct. færre passagerer i forhold til julemåneden et år tidligere.

/ritzau/FINANS