Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chr. Hansen/CFO: Mindre omsætning fra tysk opkøb end ventet i 2020/21

14/1 10:53

Chr. Hansen havde gang i handlerne i det forgangne regnskabsår, som bød på flere opkøb af blandt andet tyske Jennewein, mens divisionen Natural Colors blev solgt fra.

Navnlig opkøbene, der er sket inden for divisionen Health & Nutrition, har sat sine tydelige spor i regnskabet for første kvartal af det skæve regnskabsår 2020/21.

Inden for sundhedsdivisionen voksede omsætningen til 78,2 mio. euro fra 53,9 mio. euro i samme kvartal året forinden, mens driftsresultatet (EBIT) stod i stampe på 10,6 mio. euro som følge af udgifter til opkøbene.

Foruden Jennewein har Chr. Hansen også opkøbt østrigske HSO Health Care og amerikanske UAS Labs, og mens sidstnævnte efterhånden er blevet godt integreret i koncernen, er der stadig et stykke vej endnu med tyske Jennewein, der samtidig er løbet ind i kapacitetsproblemer.

- Integrationen af UAS Labs går rigtig godt og måske lidt bedre end ventet i de her coronatider. I forhold til det sidste opkøb af Jennewein er vores rationale blevet fuldstændigt bekræftet, men som det fremgår af meddelelsen, så kommer vi til at få mindre omsætning fra Jennewein i det her regnskabsår, end vi først havde ventet, siger Lise Mortensen, finansdirektør i Chr. Hansen, til Ritzau Finans.

- Det har noget at gøre med, at den produktionskapacitet, som vi købte i Tyskland, ikke helt kan kaste så meget af sig, som vi havde regnet med, fortsætter hun.

Finansdirektøren understreger dog, at det heller ikke var formålet med opkøbet, men snarere at Jennewein har en patenteret produktionsproces. Derfor er Chr. Hansen nu ved at bygge en fabrik i Kalundborg, så produktionen kan skaleres.

- Vi smider lidt penge efter det nu, og efter sommeren regner vi med at have den kapacitet, vi skal bruge. Det vigtige er, at Kalundborg-projektet skrider frem som det skal. Det var jo derfor vi købte dem - de har en særlig indsigt i den her produktionsteknologi, og vi ved, hvordan man bygger store fabrikker, der kan køre fermentering, siger Lise Mortensen.

/ritzau/FINANS