Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Stigninger i vente i slipstrøm af amerikanske rekorder

21/1 07:59

Carlsberg, Unibrew, Ambu og Maersk Drilling kan komme i fokus fra åbningen på det danske aktiemarked torsdag efter analysenyheder om selskaberne.

Særligt Ambu har været i analysevælten, da tre finanshuse onsdag valgte at sænke anbefalingen af aktien, hvoraf to af dem kom ud til den bredere offentlighed i løbet af aftenen.

Der er torsdag morgen dog generel optimisme at spore på finansmarkederne. Alle tre ledende amerikanske indeks satte rekord onsdag aften, hvor Joe Biden - uden den store dramatik på dagen - blev taget i ed som USA's 46. præsident.

Den positive stemning er fortsat på de asiatiske markeder torsdag, og det har også smittet af på aktiefutures i Europa, hvor den tyske DAX-future ligger 0,4 pct. højere torsdag morgen.

I Europa steg aktierne i Stoxx 600 onsdag med 0,7 pct., mens det danske C25-indeks måtte nøjes med et lille plus på 0,2 pct. til 1689,91. I USA steg det brede S&P 500-indeks med 1,3 pct., mens teknologiaktierne på Nasdaq førte an med et plus på 2,0 pct.

RENTEMØDE I ECB

Udover at følge Joe Bidens dag 2 i Det Hvide Hus vil der torsdag være fokus på årets første rentemøde i Den Europæiske Centralbank, hvor der efter lempelserne på det seneste møde i december dog ikke ventes nye tiltag.

Selskabsspecifikt kan der igen komme fokus på Ambu, som onsdag endte i bunden af C25 med et fald på 3,6 pct. til 253,30 kr., efter at finanshuset DNB Markets havde sænket anbefalingen af aktien. I løbet af aftenen kom det frem, at også ABG Sundal Collier og SEB havde sænket deres anbefalinger af medicoselskabets aktie.

Hos ABG er anbefalingen sænket til "sælg" fra førhen "hold", mens kursmålet er skåret en smule til 197 kr. fra førhen 199 kr. SEB Equities har rykket sin anbefaling en trin ned til "hold" fra "køb", men har dog i samme ombæring løftet kursmålet til 270 kr. fra 215 kr. per aktie, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Der er også analysenyheder fra ABG om Carlsberg og Unibrew. Her er aktien i Carlsberg blevet hævet til "køb" fra "hold" og kursmålet til 1100 kr. fra 1000 kr., fremgår det af Bloomberg News. Derimod har ABG sænket anbefalingen af Royal Unibrew til "hold" fra "køb", mens kursmålet er løftet til 650 kr. fra 615 kr.

Carlsberg og Unibrew havde onsdag begge en god dag på børsen med stigninger på 2,3 pct. og 1,6 pct. til henholdsvis kurs 946,40 kr. og 638,80 kr.

HÆVET KURSMÅL FOR DRILLING

ABG har også regnet sig frem til et nyt kursmål for aktien i rigselskabet Maersk Drilling. Det er løftet til 220 kr. fra før 180 kr., mens anbefalingen "hold" gentages. Onsdag fald Drilling-aktien 0,8 pct. til 203,80 kr.

FLSmidth, som faldt 0,6 pct. til 233 kr., kan desuden komme i fokus som følge af et regnskab fra branchekollegaen Sandvik, som ventes offentliggjort inden børsåbningen. Sandvik producerer blandt andet boreudstyr til minesektoren.

Herhjemme kommer Brd. Klee med periodemeddelelse for første kvartal. Aktien steg onsdag 0,8 pct. til 2680 kr.

/ritzau/FINANS