Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topdanmark/Berenberg: Venter udbytte trods henstilling fra tilsynet

21/1 12:32

Når forsikringskoncernen Topdanmark fredag den 22. januar offentliggør regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2020, vil det være med meldingen om, at der er udbytte på vej til aktionærerne.

Det vurderer finanshuset Berenberg i en analyse.

- Selv om der stadig er usikkerhed om, hvad Topdanmark vælger at gøre med udbyttet for regnskabsåret for 2019 på 8,5 kr. per aktie, mener vi, at koncernen har kapacitet til at udbetale udbyttet oveni et ordinært udbytte på 10 kr. per aktie for regnskabsåret 2020, skriver Berenberg.

Topdanmark har holdt 8,5 kr. i udbytte tilbage efter Finanstilsynets henstilling sidste år om ikke at udlodde udbytte.

Selskabet agter dog fortsat at udlodde det, men en endelig afgørelse ventes på generalforsamlingen den 25. marts i år.

Konsensus blandt analytikerne er et udbytte på 17 kr. per aktie, hvis Topdanmark ikke vælger at følge Finanstilsynets henstilling, ifølge estimater indsamlet af Topdanmark blandt op til 13 finanshuse.

Hos Berenberg er forventningen et udbytte på 18,5 kr. per aktie.

- Der er altid en risiko for, at ledelsen vælger en mere forsigtig tilgang til kapitaludlodning og dermed igen udskyder udbyttet for 2019 på grund af Finanstilsynets holdning og den igangværende pandemi, skriver Berenberg og tilføjer, at finanshuset dog fortsat mener, at Topdanmark både vil og kan udbetale det.

Finanshuset har samtidig givet kursmålet et mindre løft til 290 kr. fra 284 kr. og fastholder sin holdanbefaling.

For 2021 og 2022 har Berenberg dog sænket sit estimat for udbyttebetalingen blandt andet på grund af en investering i et nyt it-system til Topdanmarks Liv-forretning.

Berenberg venter et udbytte for 2021 på 14 kr. per aktie mod tidligere 15 kr. per aktie, mens finanshuset for regnskabsåret 2022 venter et udbytte på 15 kr. per aktie mod tidligere 16 kr.

/ritzau/FINANS