Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 23 Marts Kl. 15:30 Læs mere her

Råvarer: Koldt sydstatsvejr og vaccineoptimisme sender oliepriserne op

23/2 07:10

Oliepriserne stiger tirsdag morgen på optimisme over udrulningen af coronavaccinerne samt en lavere olieproduktion som følge af det kolde vejr i delstaten Texas sidste uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 66,39 dollar mod 64,57 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,67 dollar mod 61,11 dollar mandag eftermiddag.

Det kan tage op mod to uger at få gang i produktionen af skiferolie i den sydlige del af USA, efter at den del af landet har været lagt ned af koldt vejr, der har ført til sprungne vandrør og strømafbrydelser, fortæller kilder til Reuters.

Normalt producerer området mere end 2 mio. tønder olie om dagen.

- Det positive momentum fortsætter i oliesektoren, hvor investorer ufortrødent er disponeret til en investeringsoptimistisk tilgang, skriver Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axi, i et notat ifølge Reuters.

Goldman Sachs' råvarer har løftet sine forventninger til Brent med 10 dollar, da der blandt andet ventes mindre olielagre end tidligere.

Banken venter nu, at en tønde af Nordsøolien vil nå 70 dollar i årets andet kvartal og 75 dollar i tredje kvartal mod tidligere henholdsvis 60 og 65 dollar.

Imens venter Morgen Stanley ifølge Reuters, at Brent vil stige til 70 dollar per tønde i tredje kvartal af 2021 efter "tegn på et forbedret marked."

Edward Moya, der er senioranalytiker i Oanda, forklarer til Reuters, at det er svært at undgå et optimistisk oliemarked, når vejrforstyrrelserne i det sydlige USA har sikret, at de overfyldte olielagre, der var, nu er tømt.

Samtidig bemærker senioranalytikeren, at den globale olieefterspørgsel ser lys ud, nu hvor Pfizers coronavaccine viser positive resultater allerede efter første stik, mens Storbritannien kan se lys for enden af tunnelen i forhold til pandemien.

De amerikanske olielagre og lagre for raffinerede produkter ventes at være faldet sidste uge, viser en rundspørge foretaget af Reuters.

Guld- og kobberpriserne stiger tirsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1811,70 dollar mod 1807,60 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 9281,25 dollar mod 9078,50 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS