Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 23 Marts Kl. 15:30 Læs mere her

USA: Powell kalder genrejsning ujævn og ufuldstændig - NY

23/2 16:24

Den amerikanske økonomi er på vej tilbage i form, men det foregår ujævnt, og der er fortsat lang vej endnu.

Sådan lyder meldingen fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i forbindelse med hans tale i Senatet tirsdag.

Dermed synes der ikke at være nogen ændringer af den meget lempelige pengepolitik på vej.

- Den økonomiske genrejsning er fortsat ujævn og langt fra gennemført, og vejen frem er højst usikker, lyder det ifølge nyhedsbureauet AP i Powells tale.

Powell selv og flere andre topfolk fra Federal Reserve har da også flere gange understreget, at renterne vil forblive på nuværende meget lave niveau i lang tid endnu.

Derudover vil der formentlig også blive holdt fast i massive obligationsopkøb, som centralbanken praktiserer for tiden.

- Økonomien er langt fra vores beskæftigelses- og inflationsmål, og det vil sandsynligvis tage noget tid, før vi når væsentlige yderligere fremskridt, lyder det fra Jerome Powell, skriver Bloomberg News.

Alligevel er der dog optimisme at spore hos centralbankchefen, der venter, at 2021 vil byde på samlet fremgang for økonomien - særligt i takt med at vaccinationen mod covid-19 tager fart.

/ritzau/FINANS