Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 23 Marts Kl. 15:30 Læs mere her

Valuta: Lempelig centralbank presser stadig dollar

23/2 16:46

En fortsat meget lempelig centralbank lægger tirsdag atter pres på dollar, som ud på eftermiddagen har ramt det svageste niveau over for euro i omtrent en måned.

Med sig i baghovedet har handlerne også kommentarerne fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og som tirsdag eftermiddag holdt tale for Senatet.

Her understregede han, at den amerikanske økonomi fortsat er meget langt fra centralbankens mål for både inflation og beskæftigelse, og at den lempelige pengepolitik derfor vil blive fastholdt i en rum tid endnu - selv om der er mulig fremgang at spore senere på året, når covid-19-vaccinationerne bliver mere udbredt.

Det holder dollar i et jerngreb og har igen svækket den amerikanske valuta ud på eftermiddagen.

- Den økonomiske genrejsning er fortsat ujævn og langt fra gennemført, og vejen frem er højst usikker, sagde Powell blandt andet i talen.

Selv om han på længere sigt er optimistisk omkring økonomiens genrejsning, er der ingen umiddelbare tegn på bedring lige nu.

- Økonomien er langt fra vores beskæftigelses- og inflationsmål, og det vil sandsynligvis tage noget tid, før vi når væsentlige yderligere fremskridt, understregede centralbankchefen i talen.

Sidst på eftermiddagen koster en euro 1,2162 dollar mod 1,2135 dollar mandag eftermiddag.

Dollar er svækket markant siden marts sidste år, hvor coronakrisen for alvor fik fat i markederne. Her kostede euro en overgang 1,0688. I starten af januar i år var krydset over 1,23 dollar per euro.

/ritzau/FINANS