Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Amerikansk rivals GLP-1-håb slår Semaglutid med høje doser - NY

4/3 13:42

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har torsdag sluppet data løs fra det meget imødesete Surpass 2-studie - det største studie i Surpass-programmet.

Studiet sammenligner Eli Lillys store håb på GLP-1-området, Tirzepatide, med Novos Semaglutid-molekyle, der er virkemidlet i Ozempic og Rybelsus, og viser, at amerikanernes middel leverede bedre blodsukkerkontrol og vægttab end Semaglutid.

Det hører dog med til historien, at Tirzepatide i studiet er givet i væsentligt højere doser end Semaglutid. Eli Lillys middel er doseret med henholdsvis 15 milligram (mg), 10 mg og 5 mg, mens sammenligningsgrundlaget er Semaglutid 1 mg.

Tirzepatide i dosen på 15 mg viste i studiet en reduktion i langtidsblodsukkeret (HbA1c) på 2,30 pct., og for doserne på 10 mg og 5 mg var reduktionen henholdsvis 2,24 pct. og 2,01 pct.

Til sammenligning gav Semaglutid 1 mg en reduktion i langtidsblodsukkeret på 1,86 pct.

I forhold til vægttab gav Eli Lillys GLP-1-håb i dosen på 15 mg et vægttab på 11,2 kg, mens doserne på 10 mg og 5 mg viste henholdsvis 9,3 kg og 7,6 kg.

Vægttabet for Semaglutid 1 mg er i studiet opgjort til 5,7 kg.

Også i den del af studiet, der undersøgte, hvor mange af patienterne, der opnåede et langtidsblodsukker på under 7 pct. og under 5,7 pct. leverede Tirzepatide bedre end Semaglutid i alle tre undersøgte doser.

Ozempic er på rekordtid vokset til Novo Nordisks største enkeltprodukt. I fjerde kvartal sidste år omsatte midlet alene for 6188 mio. kr.

/ritzau/FINANS