Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Deutsche: Næste regnskab kan give flere spørgsmål end svar

6/4 09:38

Vestas har tirsdag fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af Deutsche Bank, som i en kommentar fremhæver, at vindmølleproducentens regnskab for første kvartal, som offentliggøres 5. maj, kan skuffe investorerne.

- Vi forventer en langsom start på året med hensyn til ordrer, omsætning og marginer. Første kvartal er et sæsonmæssigt svagt kvartal, men efter en misset margin i fjerde kvartal vurderer vi, at regnskabet ikke vil formå at berolige investorerne, og at det vil give flere spørgsmål end svar, skriver banken.

Udover en sænket anbefaling har Deutsche Bank også skåret en bid af sit kursmål. Nu hedder kursmålet 1400 kr. mod tidligere 1460 kr.

Deutsche Bank fremhæver samtidig, at selskabet har "underpræsteret" i 2021, men at aktien er oppe med 136 pct. over de seneste 12 måneder.

- Vestas langsigtede fremtid er lys, men de positive katalysatorer, som vi havde forventet i år, ligger nu bag selskabet, skriver banken.

Her fremhæver banken blandt andet den amerikanske præsident Joe Bidens infrastrukturplan og lanceringen af en 15MW offshore-platform.

I tirsdagens marked handles Vestas-aktien stort set uændret i 1302 kr.

/ritzau/FINANS