Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar tæt på laveste niveau i to uger før rentemødereferat

7/4 15:08

Den amerikanske dollar fortsætter onsdag med at blive svækket til niveauet omkring det laveste niveau i to uger, efter at de amerikanske obligationsrenter er stabiliseret, mens markedsdeltagerne afventer referatet fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde, der kan være med til at bestemme dollars fremtidige vej.

I det foregående kvartal skød de amerikanske renter i vejret, og den amerikanske dollar fik sin største optur i flere år på stigende forventninger om, at den accelererende amerikanske økonomiske vækst og inflation kan tvinge den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, til at opgive sit løfte om at holde renten i nul indtil 2024.

Den Internationale Valutafond, IMF, meddelte tirsdag, at en hidtil uset vækst i de offentlige udgifter for at bekæmpe pandemien vil løfte den globale vækst til 6 pct. i år.

Men obligationsmarkedet er stabiliseret i denne uge, hvor renten på den toneangivende 10-årige amerikanske T-bond er faldet til 1,67 pct. fra 1,776 pct. i slutningen a marts.

- Vi har set amerikanske dollar understøttet af stigende obligationsrenter det meste af første kvartal (…) nu hvor andet kvartal er begyndt, så er renterne faldet lidt tilbage, hvilket har svækket dollar i de seneste dage, siger Joe Tuckey, valutaanalytiker hos Argentex, til Reuters.

Britiske pund koster onsdag eftermiddag 1,3793 dollar mod 1,3865 dollar tirsdag, hvilket er det laveste niveau siden 1. april.

Pund er presset af bekymring over den britiske vaccineudrulning og frygt for blodpropper relateret til Astrazenecas coronavaccine, hvilket skaber yderligere tvivl om premierminister Boris Johnson vil være i stand til at åbne økonomien inden for sin tidsplan.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1882 dollar mod 1,1840 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar ligger sideløbende i 109,89 yen mod 109,80 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS