Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asos' salg hjulpet af nedlukningsdrevet migration til online

8/4 09:51

Den britiske onlineshop Asos, der har Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen som storaktionær, har leveret en ekstraordinær salg i første halvdel af det skæve regnskabsår, idet salget i Storbritannien er hjulpet af at flere mennesker handler tøj online under nedlukningen.

Asos-aktien ligger med en stigning på 1,6 pct. i 5872 pence på børsen i London.

Asos, der sælger tøj, sko og skønhedsprodukter, fik i første halvår en vækst i salget til 1,98 mia. pund fra 1,60 mia. pund, hvilket er en spids over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 1,95 mia. pund.

Væksten har været ekstraordinær stærkt i Storbritannien, hvor detailsalget er steget med 39 pct. til 800,4 mio. pund.

Indtjeningen før skat er steget til 106,4 mio. pund i de første seks måneder af regnskabsåret fra 30,1 mio. pund i samme periode året forinden, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 79,6 mio. pund.

Væksten i salg og indtjening er drevet af en ændring i forbrugsmønstre som følge af coronapandemien, idet kunderne i højere grad flytter deres køb online og da selskabet aktive kundebase er øget med 1,5 mio. til 24,9 mio.

Yderligere har Asos også været i stand til at sikre sig stærk vækst i det nedlukningsdrevne skift til fritidstøj.

Asos meddeler, at det har øget forventningerne til helåret på linje med merpræstationen i første halvår, men udsigterne for anden halvdel af året bliver fastholdt.

/ritzau/FINANS