Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Drilling/CEO: Venter stadig på den rigtige opkøbsmulighed byder sig

8/4 13:24

Maersk Drilling har torsdag afholdt generalforsamling, og topchef Jørn Madsen peger i den forbindelse på konsolidering som ét af de vigtigste pejlemærker for selskabet og industrien fremadrettet.

For industrien skal konsolideres, og her vil Maersk Drilling gerne indtage en aktiv rolle og købe op. Selskabet er klar, hvis den rigtige mulighed byder sig. Men den har ikke været der endnu, forklarer topchefen.

- Hvis vi kigger bagud, har vi ikke kunne gøre en god handel med de forventninger, der har været på sælgers side. Vi er derfor godt tilfreds med, at vi ikke har effekturet noget endnu, siger Jørn Madsen.

Han mener, at branchen er karakteriseret ved for mange spillere og rigge. Det ville være væsentlig nemmere at få en bedre udbudsmængde, hvis der var færre spillere, mener Jørn Madsen.

- Vi skal spille i de områder, hvor vi er gode. Et af de områder er selvfølgelig i Nordsøen, hvor vi betjener kunder, som har høje krav, og hvor der er høje krav til materialer og fra myndigheder.

- Hvis vi skulle se på opkøb, kunne det godt være et sted, hvor vi går ind det, vi kalder flydermarkedet, fordi vi i Nordsøen i dag er et jackup-firma, siger Jørn Madsen.

Ved indgagen til 2020 var en række selskaber på vej ind i restrukturering, fordi deres gældsposition og likviditetsposition tilsagde, at de ikke kunne blive ved med at operere.

De selskaber er på vej ud af deres betalingsstandsninger, såkaldte chapter eleven, forklarer Jørn Madsen. De er kommet ud med en reduceret gældsposition og med en likviditetsposition, som gør, at de er i stand til at operere igen.

- De er nu mere egnede til at lave M&A-aktivteter. Det er klart. Og industrien er nok et sted, hvor det, der kommer til at ske, er, at der kommer opkøb eller fusioner, der er baseret på udveksling af aktier, fordi der ikke er en stor kontantbeholdning i industrien, siger Jørn Madsen.

/ritzau/FINANS