Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novozymes/Sydbank: Spirende håb for coronaramt aktie - NY

8/4 13:26

Novozymes er godt kørende torsdag med et plus på over 3 pct. på aktiekursen. Og det er flere ting, der sparker lidt liv i selskabet.

Det vurderer Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank.

- Der er kommet tal på produktionen af bioethanol i USA i sidste uge, der viser bedre takter. Og generelt er der et spirende genåbningshåb, der blandt andet påvirker Novozymes positivt, siger analytikeren.

Bioethanolproduktionen landede på 975.000 tønder i sidste uge mod 965.000 tønder ugen før, og er dermed næsten på niveau med produktionen før corona og nedlukning blev helt naturlige dele af hverdagen. Da coronapandemien ramte sidste år i marts globalt, røg den amerikanske bioethanolproduktion ned på en ugeproduktion på 537.000 tønder.

- Coronataberne, som Novozymes er en af, har fået lidt medvind. Vi så, at Novozymes blev positivt påvirket af lageropbygning i første og andet kvartal sidste år, hvor der i andet halvår 2020 ikke var nogen vækst, siger Per Fogh.

- Genåbningerne påvirker også de andre brancher, som Novozymes er disponeret mod. Deres vaskemiddeldivision bliver eksempelvis påvirket af, at der igen kommer gang i hoteller og lignende, siger han.

En aktie i Novozymes er steget med lidt over 15 pct. i år.

/ritzau/FINANS