Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: DSV i rekord og solid stigning i C25

8/4 17:10

DSV Panalpina endte torsdag i det højeste niveau nogensinde, på en dag med solide stigninger i mange af eliteaktierne og et plus til C25 på hele 1,8 pct. til 1710,22.

Blandt sidepapirerne var der regnskabsfokus på B&O, som for andet kvartal i træk blev belønnet for pæne vækstrater, mens også Maersk Drilling nød godt af en stor borerigaftale i Ghana.

- Det er positive markeder overordnet set. Referatet onsdag aften fra det seneste rentemøde i Federal Reserve var en positiv begivenhed, som viser, at man tror på et opsving i USA, men også at det er for tidligt at gøre noget for at bremse det.

- Det er sådan noget, som aktiemarkedet rigtigt godt kan lide at høre og er understøttende for den gode stemning, vi har haft. Så markedet holder et rigtigt godt niveau på de fleste markeder, også her i Europa, siger aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank.

BEDRE END RESTEN AF EUROPA

I det øvrige Europa var stigningerne mere begrænsede med et plus til det store europæiske Stoxx 600-indeks på 0,4 pct. ved dansk børslukketid.

- Vi kører lidt fra Europa i dag, og har - bortset fra bankerne - en rimeligt bredt funderet fremgang. Det ligner lidt, at det er de dyre danske kvalitetsaktier, der kører godt, siger Martin Munk.

Helt i toppen af indekset endte DSV med en stigning på 4 pct. til rekordkursen 1259,50 kr.

Novozymes fulgte efter med en stigning på 3,0 pct. til 405,20 kr. Genåbningsforhåbninger og positive tal for den amerikanske ethanolproduktion, som Novozymes leverer enzymer til, kan have været med til at løfte aktien.

- Der er kommet tal på produktionen af bioethanol i USA i sidste uge, der viser bedre takter. Og generelt er der et spirende genåbningshåb, der blandt andet påvirker Novozymes positivt, siger aktieanalytiker i Sydbank Per Fogh.

Mærsk B lå på et tidspunkt til at sætte kursrekord, men endte lidt under i 15.095 efter en stigning på 0,2 pct. Mærsk nød godt af et løftet kursmål til 19.300 kr. fra 17.000 kr. hos finanshuset HSBC, der gentog anbefalingen "køb".

Der var også analysenyt om Danske Bank, som hos Morgan Stanley fik sænket kursmålet til 85 kr. fra 109 kr. Anbefalingen er uændret "undervægt" af aktien, som faldt 2,5 pct. til 121,30 kr.

Ørsted kunne onsdag aften fortælle, at det har vundet kontrakter til kæmpe havmølleparker i Polen. Det drejer sig om Baltica 3 og Baltica 2, som skal udvikles, opføres og drives i et ligeligt ejet joint venture mellem Ørsted og PGE.

- Det var ventet, at de ville vinde den, men alligevel positivt, at de gør det, for det er noget tid siden, at vi har set Ørsted lande så store projekter, siger Martin Munk.

Ørsted-aktien steg 2,7 pct. til 1049,50 kr.

BELØNNING TIL B&O FOR VÆKST

Endnu bedre går det imidlertid for B&O, som steg 8 pct. til 36,72 kr. efter selskabets regnskab for tredje kvartal. Regnskabet viste en vækst i omsætningen på 13,9 pct. i forhold til samme kvartal i 2019/20, og selskabets fastholder de forventninger, som det opjusterede til i december.

Maersk Drilling gjorde det også godt, efter at selskabet annoncerede en borerigkontrakt i Ghana til en værdi af 370 mio. dollar med Tullow Oil Ghana. Kontrakten kommer dog ikke helt uventet, at selskabet allerede i februar oplyste om aftalen, som dengang var betinget.

Drilling-aktien steg med 1,1 pct. til 272,20 kr.

Dagens absolutte højdespringer på det danske aktiemarked var dog Nordfyns Bank med en stigning på 19,3 pct. til 260 kr. Stigningen kom efter nyheden om, at Sparekassen Sjælland-Fyn har købt en aktiepost i Nordfyns Bank, så den nu ejer over 20 pct. af banken.

/ritzau/FINANS