Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab: FDA accepterer ansøgning og tildeler hurtig proces - GENT

12/4 06:35

Genmab og partneren Seagen meddeler fredag aften, at det amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har accepteret ansøgningen om markedsføringsgodkendelse i USA af Tisotumab Vedotin til behandling af tilbagevendende metastatisk livmoderhalskræft hos patienter med sygdomsprogression under eller efter kemobehandling.

Af meddelelsen fremgår det også, at behandlingstiden hos FDA er speedet op, idet der er tildelt en såkaldt "priority review", hvilket forkorter den forventede behandlingstid hos lægemiddelstyrelsen til omkring seks måneder fra cirka ti måneder.

FDA har dermed fastsat en deadline for en stillingtagen til ansøgningen den 10. oktober 2021.

Genmab og Seagen indsendte ansøgningen til FDA 11. februar.

I fredagens meddelelse udtrykker Genmabs topchef, Jan van de Winkel, glæde over FDA's accept af ansøgningen.

- Vi er glade for, at ansøgningen om godkendelse af Tisotumab Vedotin er blevet accepteret med "priority review" af FDA, da der er et udækket behov for effektive behandlinger for kvinder med tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft, som har sygdomsprogression på eller efter kemoterapi, siger Jan van de Winkel.

Ansøgningen baserer sig på resultaterne fra et pivotalt fase 2-studie, hvis toplinjedata blev offentliggjort i juni sidste år. Studiet, med navnet Innovatv 204, omfattede 101 patienter, som tidligere havde været behandlet med andre cancerterapier, og resultaterne viste en objektiv responsrate på 24 pct. med en median for varighedsresponsen på 8,3 måneder. Nuværende behandlingsformer har en responsrate på under 15 pct., fortæller selskabet.

Genmab annoncerede tidligere i januar, at selskabet sammen med Seagen har indledt et fase 3-studie med Tisotumab Vedotinaf behandlingen af livmoderhalskræft.

I USA får 13-14.000 kvinder hvert år konstateret livmoderhalskræft og 4200 kvinder dør. På verdensplan er dødstallet ifølge Genmab på 311.000 kvinder.

/ritzau/FINANS