Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab/Sydbank: Accepteret ansøgning kan løfte aktien i markedet

12/4 08:04

Genmab kommer formentlig til at klare sig bedre end det generelle aktiemarked mandag, efter at selskabet fredag meddelte, at den amerikanske lægemiddelstyrelse har acceptere at behandle ansøgningen om markedsføringstilladelse for midlet Tisotumab Vedotin i USA .

Det mener Søren Løntoft, senioranalytiker hos Sydbank, om midlet til behandling af tilbagevendende metastisk livmoderhalvskræft.

- Jeg tror, at aktien kommer til at "outperforme" det generelle marked på positiv signalværdi, selv om det nok ikke bliver et kæmpe kurshop, siger han til Ritzau Finans mandag morgen.

Han ser desuden pænt økonomisk potentiale i midlet, da det er et af de midler, som Genmab har egenudviklet sammen med selskabet Seagen. De to selskaber deler rettighederne.

- Når man som Genmab har 50 pct. ejerskab i sådan et middel, så skal der jo lige pludselig ikke så meget til for at generere pæn indtjening.

- Det forholder sig eksempelvis anderledes med selskabets middel Darzalex, hvor de har trinvis stigende royalty fra 12 til 20 pct., og så skal der jo lige pludselig sælges mere for at generere omsætning, understreger han.

I forbindelse med Genmabs regnskab i februar meldte den administrerende direktør, Jan van de Winkel, ud, at godkendelsen af midlet er én af to væsentlige milepæle i år, og det er der noget signalværdi i, mener senioranalytikeren.

- Det er dog ikke overraskende, at ansøgningen er blevet accepteret, da Genmab allerede har sendt registreringsansøgningen ind, lyder det.

Af meddelelsen fredag aften fremgik det også, at behandlingstiden hos Food and Drug Administration (FDA) er speedet op, idet der er tildelt en såkaldt "priority review", hvilket forkorter den forventede behandlingstid hos lægemiddelstyrelsen til omkring seks måneder fra cirka ti måneder.

Det kan ifølge Søren Løntoft være et udtryk for, at midlet hører til inden for et sygdomsområde, hvor der mangler behandling.

- Der skal dog ikke herske tvivl om, at det er en positiv nyhed for Genmab at få speedet processen op.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, sagde i november, at Tisotumab Vedotins topsalgspotentiale estimeres af analytikere til omkring 500-750 mio. dollar, mens Søren Løntofts estimat lyder på 800 mio. dollar.

Fredag lukkede aktien 1,2 pct. højere i 2130 kr.

/ritzau/FINANS