Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grønne aktier/Nordnet: Ramt af ETF-rebalancering?

20/4 07:26

2021 har for grønne aktier såsom Vestas og Ørsted mest været i bakgear, og det kan måske skyldes en ændret indekssammensætning i en stor børshandlet fond (ETF).

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen.

Den grønne omstilling kører videre med fuld kraft, men efter et flyvende 2020 har 2021 stået på fald, hvor Vestas og Ørsted siden nytår er faldet med henholdsvis 15 og 23 pct.

Per Hansen ser tre mulige forklaringer på nedturen, hvor han for det første fremhæver, at verdens største kapitalforvalter, Blackrock, vil udvide antallet af selskaber i deres ISharesCleanEnergy-ETF fra 30 til 70 aktier.

- Det betyder alt andet lige en mindre vægt til alle selskaber. Vestas og Ørsted vægter begge lidt over 4 pct. i indekset, forklarer investeringsøkonomen.

Yderligere fremhæver Per Hansen også, at ETF’en er faldet med 15,67 pct. i år, og på den måde har Vestas og Ørsted fulgt den generelle tendens i markedet.

For det tredje vurderer han, at investorer har brugt de grønne omstillingsaktier til delfinansiering af valueaktier, som forberedelse på at verden åbner op igen.

Samlet set vurderer Per Hansen, at de grønne aktier har fået ”inflow forstoppelse”, og at der derfor mangler nye og friske penge.

- Samtidig er prisfastsættelsen, på trods af kursfaldene, fortsat ekstremt høje, vurderer Per Hansen.

/ritzau/FINANS