Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Pandora/CEO: Fokus på kerneforretninger og store markeder i strategi

4/5 09:39

Som en fugl Phoenix skal Pandora genfinde tidligere tiders storhedstid - og recepten er klar i en ny strategi: Phoenix.

- Vi kommer til at fokusere på vores kernemarkederne. Det betyder markeder, hvor vi er, hvor vi har en organisation på plads og butikker på plads. Vi ser fortsat, at der er et stort potentiale i at drive forretningen her. Det har vi vist de seneste to år, siger Alexander Lacik, administrerende direktør i Pandora.

Pandora har syv topmarkeder, der står for 74 pct. af smykkesalget. Det største er USA, Storbritannien ligger som nummer to, mens Kina ligger i bunden med kun Australien under.

- Vi har fokus på USA og Kina. Ser er vi på, hvor veludviklet virksomheden er i England og sammenligner det med, hvor vi står i USA og Kina, så kan vi se, at vi fortsat har et stort potentiale for at vokse der, for at ramme hvad vi ser andre steder, siger Pandora topchefen.

- Og man skal ikke glemme, at USA og Kina tilsammen udgør mere end halvdelen af det globale marked for smykker, påpeger topchefen.

STORT POTENTIALE I KINA

USA står for en lille tredjedel af omsætningen i Pandora (31 pct.), mens Kina blot bidrager til omsætningen med 6 pct.

- Så når det gælder Kina, så er det en selvfølge, at vi skal se på det. Det er verdens største smykkemarked, så vi har fortsat et stort potentiale for at vokse der. Og der man på det rent matematisk, så kan vi formodentlig få den største tilvækst der i absolutte tal, påpeger Alexander Lacik og fortsætter:

- Og vi vil være med og tage del i den vækst.

Kineserne er ikke umiddelbart i stand til at skelne Pandoras brand og smykker fra andre smykkeselskabers, og det skal der laves om på. Kendskabet til Pandora skal optimeres.

- Når man spørger folk om, hvad Pandora står for som varemærke, så kender de til vore charms og armbånd. Men det er ikke tilfældes i Kina, hvor man ser os som en hvilken som helst anden smykkebutik. Og at være som alle andre, når man taler markedsføring - det er ikke noget, der er godt, siger Pandora-chefen.

Den nye strategi afløser Programme Now, som er den turnarond, som smykkeselskabet har foretaget siden 2018.

Pandora vil uddybe strategien på en kapitalmarkedsdag den 14. september.

/ritzau/FINANS