Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Demant/CEO: Har pænt store forventninger til Oticon More hos VA - NY

4/5 10:47

Efter en rigtig god start på det private marked for Demants seneste topprodukt, Oticon More, er der også store forventninger til præstationen i den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

I forbindelse med lanceringsvinduet den 1. maj er Oticon More blevet en del af kontrakten hos VA, og ud over at kunne tilbyde et helt nyt produkt kan Demant også få glæde af, at VA igen er kommet op i gear i den seneste periode, efter at salgskanalen gennem størstedelen af sidste år var kraftigt underdrejet af coronapandemien.

Genopretningen i den offentlige del har generelt ikke været så hurtig som på det private marked, og det giver et stort opsparet behov, som kan skubbe yderligere til salget, efterhånden som vaccinationsprogrammet skrider frem, og coronaindlæggelserne falder.

- VA har en kæmpe venteliste, som er blevet bygget op, og nu bliver det spændende, hvor mange ressourcer, der bliver allokeret til at få reduceret ventelister. Jeg tror på et meget højt niveau for væksten resten af året, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

- Jeg har pænt store forventninger til, hvad Oticon More skal kunne gøre for os hos VA, fortsætter han.

SAMMENLIGNING MED 2020 GIVER IKKE MENING

Søren Nielsen peger på, at det for VA og flere andre salgskanaler i høreapparatmarkedet giver bedst mening at sammenligne udviklingen i år med 2019, der var det seneste hele år før corona.

Normalt vokser VA-salgskanalen med omkring 5 pct. om året, men sidste år var præget af stor negativ vækst, fordi nedlukningerne ramte salget hårdt.

Derfor vil der formentlig blive tale om en stor fremgang sammenlignet med basisåret 2019 i løbet af i år, lyder vurderingen fra Søren Nielsen.

- Hvis markedet normalt vokser med 5 pct., skal vi altså op i 10-11 pct. vækst sammenlignet med 2019, og så er der samtidig hele køen af brugere, der ikke blev behandlet sidste år oveni, siger Demant-topchefen.

- Det er særligt førstegangsbrugere, man har misset sidste år. Vi er alle sammen blevet rigtig gode til at servicere vores eksisterende kunder fra distancen, men der er rigtig mange, der slet ikke er kommet i gang med at bruge høreapparat. Og det gælder selv i de markeder, hvor normaliseringen er rigtig langt, fortsætter Søren Nielsen.

I marts - den seneste måned med offentlige data for VA - havde Demant en markedsandel i salgskanalen på 9,9 pct. målt på andelen af det samlede salg.

/ritzau/FINANS