Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Valuta: Faldende risikoappetit styrker dollar

4/5 16:09

Den amerikanske dollar fortsætter tirsdag med at blive styrket oven på den seneste måneds fald, da vigende risikovillighed får investorerne til at søge i sikkerhed i den amerikanske valuta.

De store aktieindeks falder, og obligationsrenterne stiger lidt, og det har øget appetitten på den amerikanske dollar og givet et løft til verdens reservevaluta.

- Dollar ligger generelt højere, hvilket afspejler en mild risikoaversion på tværs af alle aktiver, skriver Scotiabanks strateger i et notat ifølge Reuters.

Tirsdagens dollarstyrkelse kommer kommer oven på en svækkelse mandag, der blev drevet af en skuffende ISM-erhvervstillidsopgørelse for fremstillingssektoren.

De finansielle forhold er ikke i nærheden at nå et niveau, hvor den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, vil overveje at trække sin støtte tilbage, sagde John Williams, chef for den regionale centralbank i New York, mandag.

Ifølge Commerzbank vil amerikanske nøgletal - blandt andet for jobskabelsen uden for landbruget - give yderligere beviser for det økonomiske opsving.

- Da markedsforventningerne ifølge vores eksperter er lidt for optimistiske, kan det dog lægge pres på den amerikanske dollar på trods af primært positive regnskaber, vurderer Commerzbanks strateger ifølge Reuters.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,2019 dollar mod 1,2075 dollar mandag eftermiddag, mens pund koster 1,3847 dollar tirsdag eftermiddag mod 1,3920 dollar mandag eftermiddag.

Dollar ligger tirsdag eftermiddag i 109,15 yen mod 108,90 yen mandag.

/ritzau/FINANS