Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Yellen hverken forudså eller anbefalede renteforhøjelser - GENT

5/5 06:34

De amerikanske aktier faldt tirsdag med 0,7 pct., især trukket ned af teknologiaktierne, efter at USA's finansminister skræmte investorerne med en advarsel om muligvis forhøjede renter, hvis økonomien skulle overophede i USA.

Nu trækker finansministeren dog tilsyneladende i land. Hun hverken anbefalede eller forudså renteforhøjelser, skriver Bloomberg News.

- Det er ikke noget, jeg forudser eller anbefaler. Hvis nogen værdsætter uafhængigheden af Federal Reserve, tror jeg, at jeg er den person, sagde Janet Yellen, der i 2018 forlod posten som formand for USA's centralbank, i forbindelse med en virtuel begivenhed tirsdag aften.

Federal Reserve (Fed) er den amerikanske centralbank. Dens toneangivende rente ligger for tiden omkring nul, og et flertal af bankens direktører pegede senest på, at den ikke vil blive sat op før en gang efter udgangen af 2023.

- Man kan stole på, at Fed vil gøre, hvad der er nødvendigt, for at opnå bankens to hovedmål.

Federal Reserves to mål er en inflation på 2,0 pct. om året og maksimal beskæftigelse.

Finansministerens udtalelser er i det mindste en nedtoning af, hvordan markedet tirsdag opfattede Janet Yellens kommentarer til Atlantic.

- Det kan være, at renterne skal stige noget for at sikre, at vores økonomi ikke overopheder, sagde hun tirsdag.

- Det kunne forårsage nogle meget beskedne renteforhøjelser.

/ritzau/FINANS