Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Valuta: Dollarstyrkelse på rentefrygt gået i sig selv

5/5 06:32

Valutamarkedet er faldet til ro onsdag morgen, efter at panikudsving tirsdag aften i kølvandet af en tanketorsk fra den amerikanske finansminister havde givet investorernes frygt for amerikanske renteforhøjelser ny næring.

Bølgerne gik højt til tonerne af finansminister - og tidligere centralbankchef - Janet Yellens kommentar om, at der muligvis er behov for renteforhøjelser for at stoppe en økonomisk overophedning.

Det står i skarp modsætning til den amerikanske centralbanks topchef, Jerome Powell, der igen og igen har hævdet, at arbejdsmarkedet stadig er langt fra, hvor det skal være, for at der kan begynde at blive tale om stramninger af Federal Reserves pengepolitik.

Men markedet har længe frygtet, at inflationen vil stige markant og tvinge Jerome Powell og hans kolleger i centralbankens renteudvalg, Federal Open Market Committee, til at ændre kurs, og Yellens kommentar var vand på rentefrygtens mølle.

Yellen bagatelliserede senere kommentaren, men markedernes reaktion understregede, at selv det mindste hint om amerikansk stramning har en overdreven indvirkning på markedet, der gennem årene med ultraløs monetær politik er blevet afhængige af stimulus i form af "gratis penge".

Mod euro styrkedes dollar til nær det det vigtig kortsigtede støttepunkt omkring 1,20 dollar per euro.

- Hvis presses opretholdes, kan dette antyde, at dagens session kan være vigtig for korttids-retningen, især hvis euro mod dollar formår at lukke under nøglepunktet på 1,20 dollar, siger valutachef Ned Rumpeltin fra TD Securities ifølge Reuters.

Der er dog økonomisk begrundelse for, at dollar vil komme under pres igen trods eventuelle stigende renter. Det amerikanske handelsunderskud øgedes til rekord på 74,4 mia. dollar i marts og intet tyder på, at underskuddet vil mindskes i fremtiden.

- Det tynger dollar på mellemlang sigt, fordi USA bliver mere og mere afhængig af langsigtede udenlandske investeringer til at finansiere underskuddet på de løbende poster. Som resultat af det mener vi, at den nylige nedadgående tendens for dollar vil øges yderligere, siger seniorøkonom Kim Mundy fra Commonwealth Bank of Australia til Reuters.

USA havde sidst overskud på handelsbalancen i 1975.

Euro koster onsdag morgen 1,2020 dollar mod 1,2035 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,3910 dollar mod 1,,3880 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 109,25 yen mod 108,45 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS