Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Råvarer: Uventet stort dyk i USA's olielagre løfter oliemarkedet

5/5 06:52

Priserne på oliemarkedet stiger i de tidlige handelstimer onsdag, efter at nye tal peger på et større end ventet fald i USA's lagre af råolie.

Tallene underbygger de optimistiske vinde i markedet, som har sendt oliepriserne op mod det højeste niveau i to måneder.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 69,42 dollar mod 68,53 dollar tirsdag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,23 dollar mod 65,36 dollar tirsdag ved dansk børslukketid.

Begge oliefutures steg knap 2 pct. i løbet af tirsdagen, og tendensen ser ud til at fortsætte onsdag.

Markedet er båret frem af lagertal fra American Petroleum Institute (API), der indikerer et fald i de amerikanske olielagre på 7,7 mio. tønder i sidste uge.

Faldet er næsten tre gange så dybt som analytikerne havde spået, skriver Reuters.

API's statistik suppleres senere onsdag af officielle lagertal fra det amerikanske energiministerium, EIA.

- Hvis lagerstatistikken bekræftes af EIA, er der tale om det største ugentlige fald i de officielle tal siden januar, skriver Vivek Dhar, analytiker hos Commonwealth Bank, i et notat ifølge Reuters.

På det øvrige råvaremarked har prisen på et ton kobber passeret en milepæl på 10.000 dollar. Onsdag morgen koster et ton kobber 10.030,00 dollar mod 9902,00 dollar tirsdag eftermiddag klokken 17.

Det rekordhøje prisniveau bunder i optimisme omkring den globale økonomiske genrejsning, skriver Reuters.

I USA vokser økonomien med en hast, der ikke er set siden 1980'erne, mens den britiske produktionsaktivitet i april buldrede frem med den højeste fart i 27 år.

En troy ounce guld handles onsdag morgen til 1782,74 dollar mod 1794,77 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS