Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/ACPA: USA's vindmarked satte rekord i første kvartal

17/5 07:49

Der var godt gang i opsætningerne af vindmøller på det amerikanske marked i første kvartal. Faktisk var årets første tre måneder det travleste første kvartal i den amerikanske vindmølleindustris historie.

I alt kom nye møller med en samlet kapacitet på 2561 megawatt (MW), op at snurre i kvartalet, hvilket er en stigning på 40 pct. fra samme kvartal sidste år, som også var det bedste første kvartal nogensinde.

Det viser en kvartalsopgørelse fra American Clean Power Association (ACPA).

- Den højere volumen af installationer i dette kvartal skyldes delvist, at projekter, der oprindeligt var planlagt til at komme i kommerciel drift i fjerde kvartal af 2020, blev skubbet til første kvartal i 2021, skriver brancheorganisationen.

Af de samlede installationer i første kvartal leverede GE ifølge Recharge News 1,1 gigawatt (GW) svarende til 43 pct. Tyske Nordex leverede 24 pct., mens Siemens Gamesa og Vestas leverede henholdsvis 18 og 14 pct.

Opgørelsen fra ACPA viser desuden, at mere end 24,73 GW er under konstruktion eller i et fremskredent udviklingsforløb. Og hvor der er sat navn på mølleleverandøren til landmølleprojekterne, der fører GE an med 7,7 GW, efterfulgt af Vestas med 5,2 GW, Nordex med 1,49 GW og Siemens Gamesa med 768 MW.

/ritzau/FINANS