Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

Trifork/CEO: Meget har ændret sig siden afnoteringen i 2014 - NY

17/5 12:40

It-virksomheden Trifork er klar til at vende tilbage på børsen efter godt syv års fravær.

I forbindelse med afnoteringen i 2014 havde selskabet en markedsværdi på godt 243 mio. kr., men nu sigter selskabet efter en børsnotering til 150 kr. per aktie svarende til en markedsværdi på mere end det tidobbelte - på 2962 mio. kr.

Meget har ændret sig børsnoteringen i 2007 og afnoteringen i 2014, siger selskabets grundlægger og administrerende direktør, Jørn Larsen, på et pressemøde mandag efter offentliggørelse af betingelserne for børsnoteringen.

- Man kan se her, hvad der har ændret sig, siger Jørn Larsen og peger på en oversigt over udviklingen i selskabets omsætning og indtjening i perioden siden den første børsnotering.

I 2020 omsatte Trifork, som siden 2014 har hovedkontor i Schindellegi i Schweiz, for 115 mio. euro, og i perioden fra 2007 har virksomheden præsteret en gennemsnitlig årlig vækst på 23 pct.

Indtjeningen har også fået et gevaldigt løft, og nettoresultatet lød i 2020 på 45 mio. euro.

ER NU AKTIVE I FLERE LANDE

- I 2007 var vi ret inspirerede af Cbrain. Vi gik to forskellige veje, de holdt sig bare på børsen og er der endnu. De lavede en internetbørsnotering og det gjorde min medstifter og jeg også, hvilket var en fantastisk oplevelse. Og vi tror egentlig kun på, at det her bliver en endnu større oplevelse, siger Jørn Larsen.

Udover den store vækst i virksomheden siden afnoteringen i 2014 fremhæver han, at selskabet nu er aktive i flere lande.

- Dengang var Trifork en lille lokal dansk virksomhed, nu aspirerer vi til at blive en virksomhed, der har aktiviteter rundt omkring i Europa. Tilbage i 2014 havde vi brug for lige at tage en pause fra markedet for at få den her struktur på plads for at vi kunne gå på igen. Og faktisk allerede i 2018 meldte vi ud, at vi havde nye planer, siger Jørn Larsen.

Forud for børsnoteringen ejer Jørn Larsen 23,98 pct. af virksomheden, mens Kresten Krab Thorup Holding ejer 17,6 pct. Desuden har GRO Holding I en ejerandel på 20 pct.

Ved børsnoteringen udbydes godt 7,1 mio. aktier til den faste pris på 150 kr. per aktie. De nuværende aktionærer udbyder 6.165.547 eksisterende aktier i forbindelse med udbuddet, mens selskabet udbyder 940.233 nye aktier.

Derudover kan udbuddet potentielt blive udvidet med 1.065.882 eksisterende aktier gennem udnyttelse af en såkaldt overallokeringsret.

NYE INVESTORER HAR GIVET TILSAGN

Prisen på 150 kr. er man landet på baggrund af forhandlinger mellem de sælgende aktionærer og køberne. Flere forskellige investorer har nemlig allerede givet tilsagn om at deltage i den planlagte aktietegning for et samlet beløb af 600 mio. kr. baseret på børsværdien på 2,96 mia. kr.

Blandt andet har Ferd AS givet tilsagn om tegning for 270 mio. kr., mens Chr. Augustinus Fabrikker og Danica Pension har givet tilsagn for hver især 115 mio. kr.

- I sådan en proces her forhandler købere og sælgere ret intensivt, så det er jo en markedsdannelse, som sker, og det var så den pris, som de kunne blive enige om at mødes om, fortæller Jørn Larsen.

I forbindelse med noteringen udsteder selskabet dog 5 pct. nye aktier med et ventet nettoprovenu på 120 mio. kr.

- Det er køberne og sælgerne, som beslutter prisen, og det er ikke noget, som selskabet er involveret i. Selskabet har selvfølgelig nytte af en vis pris, fordi vi udsteder 5 pct. nye aktier, så selvfølgelig er en høj pris bedre end en lav pris for at få kapital ind i selskabet, men i den isolerede sammenhæng har vi også fundet, at prisdannelsen var acceptabel til, at vi er gået videre med de her 5 pct., siger Jørn Larsen.

Siden Triforks afnotering i 2014 har fondsbørsen i København budt velkommen til et par andre it-selskaber, NNIT og Netcompany.

Det vil Jørn Larsen ikke udelukke har haft betydning for, hvor interessant et marked børsen i København er blevet for denne type virksomhed.

- Når man går i gang med sådan en planlægning, som vi gjorde i 2018, så skal man jo lytte til alle rådgivere, og man kan ikke udelukke, at Danmark siden da er blevet et attraktivt sted for techvirksomheder.

- Det er ikke nogen skade til, at der er et godt klima og en god forståelse for software- og techaktier på Nadaq Copenhagen. SIX Swiss Exchange i Zürich bejler også rigtigt meget til os, de vil rigtigt gerne have, at det samme skulle ske der, siger Jørn Larsen.

Trifork satser da også på en dobbeltnotering i først København og siden også Zürich.

/ritzau/FINANS