Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla: Faldt tungt på spekulationer om odredrop i Kina - GENT

4/6 06:34

Igen torsdag havde Tesla-aktien det svært. Den faldt nemlig tilbage med hele 5,3 pct. på forlydender om, at ordreindgangen i Kina i maj var meget svag.

Det skriver Bloomberg News.,

Bestillinger af nye elbiler hos Tesla faldt næsten til det halve i maj i forhold til april, skriver The Information torsdag. Ordrerne på Teslaer landede således i den forgangne måned på 9800 biler mod 18.000 biler i april.

Også onsdag var elbilaktien under pres. Det var da investeringsbanken Credit Suisse i en analyse påpegede, at Teslas globale markedsandel i salget af elbiler nu er på det laveste siden 2019.

Opgørelserne svinger tilsyneladende ganske meget, men i april havde Tesla en markedsandel på 11 pct., hvilket var en brat fald fra 29 pct. i marts. Credit Suisses analytiker Dan Levy bemærkede samtidig, at Tesla på den måde så et større fald fra et kvartals sidste måned til den første i det næste kvartal end normalt.

Det var på alle tre hovedmarkeder, at andelen bakkede. I Kina faldt andelen fra 19 pct. til 8 pct., mens den i Europa dykkede helt ned til 2 pct. fra 22 pct. i marts. I USA skete der også et fald fra 72 pct. til 55 pct.

Samlet set faldt elbilernes andel af det globale bilsalg i april med 0,80 pct.point til 6,1 pct. Andelen ligger dog stadig godt over snittet fra 2020 på 4,4 pct.

Onsdag satte Teslas aktie sig med 3,0 pct.

/ritzau/FINANS