Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Novo satte rekord i ellers faldende C25

10/6 17:03

Novo Nordisk endte i rekord i torsdagens aktiehandel, og også Carlsberg og Unibrew var i den bedste halvdel efter lempede coronarestriktioner i et ellers faldende marked.

Efter et faldt midt på dagen kravlede C25-indekset dog en smule op frem mod lukketid og endte i et fald på 0,1 pct. til 1813,74.

På trods af flere selskabsspecifikke nyheder ramte dagens helt store højdepunkt først markedet over middag. De amerikanske inflationstal for maj var længe imødeset og viste en inflation på hele 5,0 pct., hvilket var en smule højere end ventet, da økonomernes konsensusestimat var på 4,7 pct.

Også kerneinflationen var højere end ventet. C25-indekset faldt også lidt efter offentliggørelsen, men klatrede op efterfølgende.

Inflationsudviklingen har stor betydning for centralbankernes ageren og retorik i den kommende tid.

Medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har dog ad flere omgange manet til besindighed, da banken mener, at den stigende inflation skyldes midlertidige faktorer. Det samme gentog chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, i forbindelse med et pressemøde efter torsdagens rentemøde.

Hvis det dog viser sig i løbet af de næste uger og måneder, at inflationen er af mere vedvarende art, så kan centralbankerne blive nødt til at trække i håndbremsen, hvilket potentielt kan ramme aktiemarkederne.

FLERE INTERESSEREDE I MÆRSKS KØLECONTAINERE

A.P. Møller-Mærsk kan måske vejre morgenluft med hensyn til salget af sin containerforretning. Flere selskaber har indtil videre vist interesse for at købe Maersk Container Industry, som officielt blev bekræftet til salg i begyndelsen af maj.

Det skriver Bloomberg News, der henviser til anonyme kilder tæt på sagen.

Blandt byderne er China International Marine Containers Group og Midea Group, som ifølge mediet begge har vist interesse for containerforretningen og er en del af den næste budrunde på selskabet.

Også Carrier Global og Thermo King vil være en del af den næste runde, skriver Bloomberg News, mens japanske Daikin Industries og Triton også skulle være blevet inviteret til at afgive bud. Mærsk forventes at indsamle bindene bud ved udgangen af juli.

Ifølge Bloomberg News ventes containerforretningen at have en markedsværdi på omkring 1 mia. dollar.

Mærsk B lukkede 0,7 pct. højere i 18.420 kr.

NY REKORD TIL BRYGGERI

Carlsberg fortsatte rekordridtet torsdag med et plus på 0,6 pct. til 1133 kr., efter at bryggeriet også sluttede i rekord onsdag.

Unibrew endte også netop i rekord med sin stigning på 0,02 pct. til 801,20 kr.

Torsdag fik bryggerierne et rygstød, da coronagrebet er ved at blive løsnet herhjemme med flere og flere genåbninger og færre restriktioner, hvilket også gør sig gældende i resten af Europa. Oveni kan der komme flere tilskuere til EM i fodbold, der starter fredag - og med første kamp i Parken i København lørdag.

ANALYTIKERNYT TIL DSV OG NOVO

Novo kom over den psykologiske grænse på 500 kr. forleden og satte kursrekord onsdag med et plus på 1,2 pct. Siden har finanshuset Bernstein fulgt med og hævet kursmålet til 500 kr. fra 460 kr. og fastholdt anbefalingen "outperform".

Novo steg torsdag 1,7 pct. til rekorden 515,50 kr.

DSV Panalpina fik også analytikerklap på skulderen. HSBC har hævet kursmålet til 1300 kr. fra 1100 kr., viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "hold".

Aktien faldt alligevel med 0,5 pct. til 1470 kr.

Med fremme i C25 var også Genmab efter et løftet kursmål fra JPMorgan. De seneste fem dage har der været interesse for selskabet, der er steget hver eneste dag.

Onsdag hævede JPMorgan kursmålet 8 pct. til 2700 kr. Det er i den høje ende i forhold til andre analytikeres kursmål for aktien. Deutsche Bank har det højeste kursmål på 2850 kr.

Genmab steg med 0,8 pct. til 2629 kr. torsdag efter et plus på 3,0 pct. onsdag.

DAB BELØNNET FOR OPJUSTEREDE FORVENTNINGER

Danske Andelskassers Bank opjusterede sidst på eftermiddagen torsdag forventningerne til 2021 til et resultat før skat på 85-135 mio. kr. mod tidligere ventet 65-115 mio. kr.

Målt på midtpunktet af de to intervaller er der tale om en opjustering på 20 mio. kr.

Aktien steg 2,9 pct. til 10,55 kr.

/ritzau/FINANS