Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar uændret efter inflationstal og ECB-møde

10/6 17:08

Den amerikanske dollar tog i løbet af torsdagen nogle mindre udsving mod en række valutaer, mens handlerne tog bestik af eftermiddagens vigtige nøgletal og begivenheder.

Med til at sætte sit præg på markedet var de amerikanske tal for forbrugerpriserne i maj, der viste en kende højere stigning end ventet.

De amerikanske forbrugerpriser steg 5,0 pct. i maj i forhold til samme måned året før. Til sammenligning var der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning på 4,7 pct.

Dertil kom også en melding fra Den Europæiske Centralbank, ECB, der løftede både sit vækst- og inflationsskøn for 2021 og 2022.

For 2021 venter ECB nu en økonomisk vækst på 4,6 pct. mod tidligere ventet 4,0 pct. Forventningerne til næste års BNP-vækst er nu 4,7 pct. mod tidligere 4,1 pct., mens kerneinflationen ventes at lande på 1,1 pct. i 2021 og på 1,2 pct. året efter.

De skabte lidt udsving i løbet af eftermiddagen, men udsvingene fortog sig dog hurtigt, og euro-dollar-krydset endte stort set uændret i 1,2176 dollar per euro i forhold til onsdag eftermiddag, hvor der gik 1,2184 dollar per euro.

I det andet store kryds mellem pund og dollar tog det britiske pund noget af det tabte tilbage efter at have ligget svækket de seneste to dage. Det skete efter anklager fra EU om manglende regulering af fødevarer mellem Storbritannien og Nordirland og trusler om straftold eller retssag.

Pund kostede torsdag eftermiddag 1,4148 dollar mod 1,4127 dollar onsdag. Torsdag ved middagstid lå pund nede i 1,4096 dollar.

/ritzau/FINANS