Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Green Hydrogen løb tør for krudt på første børsdag

17/6 17:08

Den nyeste elev i klassen på den danske fondsbørs, Green Hydrogen Systems, kom gevaldigt godt fra start i sin børsdebut, men endte ved markedslukningen stort set i samme kurs som noteringsprisen.

Det blev til en marginal stigning på 0,3 pct. til 40,1 pct. Udbudskursen lød på 40 kr.

Der var ellers fra start rift om aktien, der efter kort tids handel steg knap 10 pct. til 43,95 kr.

Brintselskabet har samlet set udbudt 27,5 mio. aktier for en pris på 40 kr. per aktie i forbindelse med børsnoteringen, hvilket giver selskabet et bruttoprovenu på 1,1 mia. kr.

Green Hydrogen Systems blev stiftet i 2007 og lever af at producere elektrolyseudstyr, som videresælges til kunder, der producerer grøn brint, som kan bruges til brændstof.

En stor del af de hentede penge skal kastes i forskning og udvikling af selskabets udstyr, og som vækstselskab regner de derfor med et negativt driftsresultat frem til 2025, hvor driften skal gå i nul.

450 mio. kr. skal bruges på videreudvikling af teknologien bag det elektrolyseudstyr, som selskabet producerer, mens 400 mio. kr. skal bruges til opskalering af de eksisterende produktionsfaciliteter.

/ritzau/FINANS