Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Orphazyme/Nordnet: Kursfald på 65 pct. er billigt sluppet

18/6 11:47

Selv om Orphazyme får klø fredag, så kunne det være gået endnu værre, mener investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

Selskabet har således lidt et stort nederlag i USA, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har afvist at godkende markedsføringsansøgningen for Arimoclomol til behandling af Niemann-Pick-sygdommen, NPC, i sin nuværende form. Efterfølgende er aktien dykket omkring 65 pct.

- Det lyder af meget, men burde være meget mere, mener Per Hansen.

Han peger på, at markedsværdien stadig er cirka 1,4 mia. kr., og stiller spørgsmålstegn ved, om selskabets håb om en godkendelse af Arimoclomol mod NPC hos de europæiske sundhedsmyndigheder kan retfærdiggøre så stor en værdi, da pengekassen samtidig er næsten tom.

NYT I FJERDE KVARTAL

Orphazyme venter nu på en udtalelse fra de europæiske sundhedsmyndigheder CHMP i fjerde kvartal 2021 og en potentiel markedsføringstilladelse i første kvartal 2022.

Kassebeholdningen ventes at udgøre blot 50 mio. kr. ved årsskiftet.

Fredagens bratte kursfald kommer desuden oven på stor spekulation i aktien i den seneste uge op til meddelelsen fra FDA.

- 65 pct. kursfald: Det er billigt sluppet og reelt ligger aktien stadig højere end den gjorde, efter at selskabet ikke kom i mål med de seneste forskningsdata for ca. 1 måned siden, konstaterer Per Hansen.

Heftig omtale på de sociale medier sendte således aktien kraftigt i vejret fredag i sidste uge. Siden har der været store daglige udsving, inden Orphazyme torsdag steg hele 49 pct. til 100 kr. og fuldendte fem fantastiske børsdage med en samlet gevinst på 194 pct.

Med fredagens fald på næsten 65 pct. ligger Orphazyme i 35 kr., eller marginalt højere end slutkursen torsdag i sidste uge, inden aktiens voldsomme optur op til FDA's afgørelse.

/Ritzau/FINANS