Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas udvider samarbejde med svensk træteknologiselskab

28/6 07:51

Vestas Venture udvider sit samarbejde med startup-selskabet Modvion, der har udviklet en teknologi til at producere bæredygtige tårne til vindmøller.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Vestas' investeringsarm har således foretaget en ny investering i det svenske selskab for at styrke samarbejdet mellem de to selskaber.

Investeringen understøtter Modvions produktionsudvidelse med et langsigtet mål om at integrere trætårne som en del af Vestas' tilbud.

- Vores samarbejde med Modvion har et markant potentiale for videre acceleration af energiovergangen og til yderligere at øge bæredygtigheden i vindenergiindustrien. Modvions tårne er lettere end traditionelle tårne og har et produktdesign for sine moduler, der passer godt med Vestas' store fokus på modulopdeling. Konstruktionen faciliterer transporten til logistisk udfordrende lokationer og giver mulighed for højere tårne, der potentielt kan bidrage til en nedskæring i energiomkostningerne, siger Bo Svoldgaard, der er innovations- og konceptchef hos Vestas, i en meddelelse.

Modvions trætårne nedbringer CO2-udledningen under produktionen betragteligt, mens det modulinddelte design gør det muligt at bygge højere tårne billigere.

Kulstoffet, der er absorberet af træerne forud for fældning, forbliver opbevaret i trætårnet, hvilket giver mulighed for at producere CO2-neutral vindenergi, fremgår det yderligere af fondbørsmeddelelsen.

Vestas Venture investerede første gang i Modvion i februar 2021.

I meddelelsen fra februar fremgik det, at tårnenes trækonstruktion i lamineret træfiner kan være med til at nedbringe kulstofudledningen med 80 pct.

/ritzau/FINANS