Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aquaporin henter bruttoprovenu på 250 mio. kr. fra børsnotering - NY

28/6 08:19

Aquaporin kan glæde sig over et bruttoprovenu på 250 mio. kr. fra sidste uges aktieudbud.

Det meddeler selskabet, der har første noteringsdag på hovedbørsen i København mandag.

Inklusive overallokeringsretten på 377.168 aktier, som koordinatoren Danske Bank har valgt at udbytte, blev der afsat 2.891.619 aktier á nominelt 1 kr. til en pris på 173 kr. per aktie - svarende til lige godt 500 mio. kr. Bruttoavancen fra de godt 1,45 mio. nye aktier, der blev udstedt, kan dermed opgøres til cirka 250 mio. kr.

- Vi er begejstrede over at gå ind i denne næste fase med Aquaporin som børsnoteret selskab. Den kapital, vi har rejst i forbindelse med børsnoteringen, er en "game changer", som muliggør vores ambitiøse kommercielle strategi, at vækste vores forretning og kreere værdi for vores interessenter, herunder de nye og eksisterende aktionærer, som støtter Aquaporin og selskabets fremtid, siger Peter Holme Jensen, der er administrerende direktør hos Aquaporin, i en meddelelse.

Efter udbuddet, men eksklusive overallokeringen, vil M. Goldschmidt Capital A/S, der har faciliteret overallokeringen, eje 31,2 pct. af aktiekapitalen i Aquaporin. Danica Pension, Livsforsikringsselskab vil have en enerandel på 16,0 pct.

Free float, den del af aktiekapitalen, som ikke ejes af de to storaktionærer eller medlemmer af selskabets bestyrelse og direktion og dermed kan handles på børsen fra mandag, bliver omkring 50,2 pct. uden udnyttelse af overallokeringen og 54,0 pct. ved en fuld udnyttelse heraf.

Den første dag for handel med aktiebeviser i den midlertidige isin-kode er mandag, mens den egentlige notering af selskabets aktier i den permanente isin-kode ventes at blive den 1. juli.

/ritzau/FINANS