Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/Nordnet: Nedjustering bør ikke give kursmassakre

2/7 06:55

Medicoselskabet Ambu sænkede torsdag efter lukketid sine forventninger, og det kan give en negati,v men afmålt kursreaktion, men ingen massakre.

Det spår Nordnets investeringsøkonom Per Hansen fredag morgen.

Ambu regner derfor nu med at realisere en organisk vækst i 2020/21 på omkring 17 pct. mod førhen 17-20 pct. Driftsmarginen, EBIT, ses samtidig blive på omkring 10 pct. mod tidligere 11-12 pct.

Medicoselskabet henviste blandt andet til, at coronapandemien fortsat påvirker antallet af operationer, ligesom forstoppelse i logistikkæden har ramt selskabet.

Ambu er en aktie, hvor kursen bevæger sig meget på mindre hændelser, hvilket Per Hansen ikke mindst tilskriver den høje prisfastsættelse og de høje vækstforventninger.

Aktiekursen dykkede med mere end 30 pct. over nogle dage efter seneste kvartalsregnskab, og investeringsøkonomen pointerer, at det allerede lå i luften dengang, at Ambu på grund af covid-19 ville være tvunget til at nedjustere.

Kombinationen af sidste kvartalsusikkerhed, det efterfølgende kursfald samt størrelsen af nedjusteringen, som ikke ses som meget stor, får Per Hansen til at vurdere, at nedturen på børsen kun vil blive afmålt.

Ambu-aktien endte torsdag med et fald på 1,6 pct. i 237,30 kr., og aktien er faldet knap 10 pct. siden nytår.

/ritzau/FINANS