Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Høje rater sender markant færre containerskibe til ophugning

21/7 12:41

Der er lige nu rigtig mange penge at hente for de store containerrederier, når de sejler varer rundt i verden på det pressede fragtmarked.

Mangel på kapacitet og stor efterspørgsel efter fragt har sendt raterne i vejret, og uge efter uge slår spotraterne rekord.

Det betyder også, at markant færre skibe sendes til ophugning, skriver analysehuset Alphaliner i sit seneste nyhedsbrev.

I første halvdel af 2021 er blot 15 skibe blev sendt til ophugning, og de har en samlet kapacitet på 12.431 tyvefodscontainere (TEU). Til sammenligning blev 26 skibe med en samlet kapacitet på 51.500 teu solgt til skrot i andet halvår 2020.

Også det var dog en markant nedgang fra de 56 skibe, som blev sendt til ophug i første halvdel af 2020. De rådede over en samlet kapacitet på 143.000 teu.

Ifølge Alphaliner holder ejerne fast på deres skibe for at udnytte de høje fragtpriser.

Heller ikke højere skrotpræmier har kunnet lokke skibsejerne til med deres ældre skibe. I Indien, som er særligt populært blandt skibsejerne til formålet, er betalingen tæt på fordoblet siden foråret 2020, skriver analysehuset.

Det er forventningen, at udviklingen med få skrottede skibe vil fortsætte året ud.

Samtidig har flere af de store rederier - med undtagelse af danske A.P. Møller-Mærsk - bestilt nye, store skibe, som bliver leveret til flåden over de kommende år.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, steg i sidste uge for tiende uge i træk. Stigningen lød på 3,1 pct. til 4054,42.

/ritzau/FINANS