Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Danske Bank og DSV

28/7 06:32

BØRSEN

ERHVERVSLIVET ØNSKER SEKS ÅR TIL AT AFVIKLE CORONAGÆLD

Gælden i det private erhvervsliv er på knap 30 mia. kr., og landets største erhvervsorganisationer frygter en omfattende konkursbølge, når der 1. november skal tilbagebetale momslån. De har nu sendt en appel regeringen om en forlængelse af betalingsfristen for coronagæld. (Forside, side 12-13)

EUROPAS TILSYNSSHERIF: BANKER SKAL TJENE MERE

Formanden for det europæiske banktilsyn mener, at bankernes indtjening er en risiko, fordi den ikke er høj nok. (Side 6-7)

INVESTERINGSFONDE SKYDER PENGE IND I DANSK ELCYKELFIRMA

Elcykelfirmaet Mate Bike har kæmpet med økonomien, men henter nu kapital fra flere prominente investorer. (Side 9)

INDTJENINGSVÆKST SER UD TIL AT FORTSÆTTE HOS DSV

Mangel på kapacitet, høj efterspørgsel og flaskehalse i logistikkæderne skæpper i kassen hos verdens største speditører. (Side 10)

IMF LØFTER GLOBAL PROGNOSE TRODS DELTAVARIANTENS HÆRGEN

Valutafonden IMF løfter sin prognose for 2022, men advarer om en global økonomi i to hastigheder. (Side 15)

PENSIONSKUNDER HAR FÅET STØRRE APPETIT PÅ AT TAGE RISIKO

For ti år siden valgte langt størstedelen af pensionskunderne lav risiko, men det har ændret sig, viser tal fra PFA. Forandringen skyldes både lave renter og kulturændring. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT RUNDER MILEPÆL I DANMARK

Udenlandske arbejdere er strømmet til Danmark under coronakrisen trods restriktioner og lukkede grænser i en grad, så antallet har nået rekordhøjder. Især rengøring og byggeri har rekrutteret folk fra udlandet. Selv økonomer er overraskede over tempoet. (Forside, side 4-5)

KINA-STYRETS HÅRDE INDGREB MOD VIRKSOMHEDER UDLØSER AKTIETUMULT

Regeringen i Kina slår i øjeblikket hårdt ned på det private erhvervsliv, og det skræmmer investorer i resten af verden. Rygter om, at amerikanske fonde er begyndt at sælge ud af kinesiske aktier og Hongkong-aktier, har allerede udløst kursklø i samme skala som under finanskrisen i 2008. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENGETANKE VENDER RYGGEN TIL FINANSIELLE DUSØRJÆGERE

Blandt danske investorer er der kraftig modstand mod en hastigt voksende gruppe af søgsmåls-spekulanter, der investerer i andres retsopgør i håb om en økonomisk gevinst. Danske Banks ledelse har smagt dusørjægernes medicin. (Forside. side 7-9)

COOP OG SALLING RUSTER SIG TIL DIGITAL DYST

Mens Danmark er et af landene i Europa med flest supermarkeder og discountbutikker, er der fart i onlinesalget af dagligvarer. De store kæder dyster med både hinanden og nye aktører om digitale tiltag, der skal ramme forbrugerne. (Side 6)

DANICA KAPRER MASSER AF NYE KUNDER

Der er igen kræfter til at fokusere på vækst, fordi opkøbet af en konkurrent er faldet på plads, påpeger topchef Ole Krogh Petersen. (Side 10)

NY IMF-PROGNOSE: VÆKSTEN I DE RIGE LANDE LØBER FRA RESTEN AF VERDEN

Store forskelle i vaccinationsrater og hjælpepakker driver en kile ind mellem rige og fattige lande under pandemien. Det kan give uro, advarer IMF. (Side 11)

/ritzau/FINANS